Pääuutiset | Uutiset

Kevennä kaasujalkaa ensi viikolla – Kangasalla talviajan nopeusrajoitukset näkyvät myös Ponsantiellä

Talviajan nopeusrajoitukset alkavat Pirkanmaalla 26. lokakuuta. Valtaosalla maanteistä nopeusrajoitus on 80 km/h. Kuva: KS arkisto

Pirkanmaalla siirrytään talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin ensi viikon keskiviikosta 26. lokakuuta lähtien. Alennetut rajoitukset ovat koko maassa mahdollisia jo torstaista 20. lokakuuta lähtien, Pirkanmaan ely-keskus tiedottaa.

Liikennemerkit vaihdetaan 28. lokakuuta mennessä. Muuttuneet rajoitukset astuvat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Talvikaudella moottoriteillä korkein sallittu nopeus on 100 km/h ja valtaosalla muita maanteitä 80 km/h. Moottoriteiden ohella tieosuuksilla, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella, voi talvikauden nopeusrajoitus myös olla 100 km/h.

Lisäksi sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvissä olosuhteissa näyttää 100 km/h nopeusrajoitusta. Tällainen osuus sijaitsee myös Lahdentiellä.

Kangasalan päässä Ponsantietä (kantatie 58) kesäajan 80 km/h nopeusrajoitus puolestaan alennetaan talveksi 70 km:iin/h noin neljän kilometrin osuudella. 

Valtatiellä 9:llä 100 km/h nopeusrajoitus tullaan jättämään ohituskaistan suuntaan.

Lisäksi ely-keskus muistuttaa tiedotteessaan, että loka-marraskuussa tapahtuu 36 prosenttia koko vuoden valkohäntäpeuraonnettomuuksista. Peurakanta on vahva myös Pirkanmaalla. Liikehdintä on erityisesti vilkasta työmatkaliikenteen aikaan aamu- ja iltahämärässä.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.