Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kevytväylät pääkohde Finnentien remontissa

Finnentie uudistuu ensi kesänä jäähallin ja Kaarina Maununtyttären tien väliseltä osuudelta. Muutokset tuovat parannusta erityisesti alueen kevyen liikenteen väyliin. Tuoreimman suunnitelmaluonnoksen mukaan Finnentien pohjoispuolella kulkeva kevytväylä muuttuu kaksikaistaiseksi jäähallin ja Kaarina Maununtyttären tien välillä. Tarkoitus on jakaa kävely- ja pyöräliikenne omille kaistoilleen, mikä lisää kevytliikenteen turvallisuutta. Kaistojen toteutus edellyttää pyörätien leventämistä. Finnentien eteläpuoli saa oman kapeamman kevytväylänsä, joka kulkee Tredun uuden rakennuksen editse. Jalankulku Tredun alueen kohdalla Finnentien yli tapahtuu jäähallin ja Pikkolan koulun risteyksessä suojatietä käyttäen. Suojatiellä on jo nykyisinkin välikoroke. Tredun kohdalla tien ylitys sujuu uuden kivetyn suojatien kautta. Kiveysrakenteen tarkoitus on tehdä ylityskohta näkyvämmäksi autoilijoille.

Uutiset - 16.11.2017 kello 10.00
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Kevytväylät pääkohde Finnentien remontissa
Ensi kesänä toteutuva Finnentien remontti pitää Pikkolan koulukampuksen alueen autoliikenteen osalta lähes nykyisellään. Nopeusrajoitus 30 km/h jää voimaan pysyvästi uuden Tredun rakennustöiden jälkeenkin. Uudet ja osin nykyistä avarammat kevyen liikenteen väylät helpottavat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikennöintiä kouluille.

Ajoradat saavat korotuksen jäähallin risteyksen ja Lyhdekujan risteyksen väliselle osuudelle. Korotetun alueen nopeusrajoitus 30 km/h, kun Finnentien rajoitus on lähistöllä muutoin 40 km/h.
Bussit pysähtyvät ensi syksystä alkaen Tredun kohdalla. Pysäkkialueet sijaitsevat molemmin puolin Finnentietä, ja niihin mahtuu kaksi bussia kerrallaan.
Katuremontti ei tuo lisää tilaa autoliikenteelle. Tielinjaus muuttuu hiukan, mutta kaistamäärä pysyy ennallaan.

Liikennöinti Finnentielle ja sieltä pois helpottuu vuonna 2019, jolloin kunta toteuttaa kiertoliittymän Finnentien ja Kaarina Maununtyttären tien risteykseen.
Nykyisin erityisesti Finnentieltä vasempaan kohti Ranta-Koivistoa kääntyminen on hankalaa ruuhka-aikoina.
Tredu tuo kampusalueelle merkittävästi lisää liikennettä. Tämän vuoksi liikenteen sujuvuuden parantaminen Kaarina Maununtyttären tien suunnalla on olennainen osa Finnentien liikenneolojen kehittämistä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös