Kiinnostaisiko huomenna Mystiikan messu?

0
Mystiikan messu vietetään alttarin ääressä.

Kirkkoneuvosto on myöntänyt 3 000 euroa luovuusrahaa syksyllä pidettävien Analogisen kahvilan ja Mystiikan messun kuluihin. Ensimmäinen tapahtuma oli jo syyskuussa.

Uutta toimintaa tuetaan, koska seurakunta haluaa suhtautuu avoimesti erilaisiin jumalanpalvelukseen liittyviin kokeiluihin ja antaa tilaa uusille jumalanpalvelusyhteisöille.

Analogisessa taidekahvilassa järjestetään esimerkiksi taidenäyttelyitä, kuunnellaan musiikkia vinyyliltä, katsotaan lyhytelokuvia kaitafilmiltä ja kuullaan eri alojen ajattelijoiden ajatuksia.

Kahvilassa voi koota palapeliä ja nauttia Ukinrannan yhteisön pop up -kahvilan kahvilatuotteita, joissa on vapaaehtoinen maksu Sinapinsiemen ry:n hyväksi.

Mystiikan messu puolestaan on kahvilaa seuraava jumalanpalvelus, joka ammentaa 200-luvun kristillisestä jumalanpalveluksesta yhdistellen siihen modernia. Ennen jumalanpalvelusta tarjotaan mahdollisuus rippiin ja synninpäästöön kirkon sakastissa.

Kangasalla Analogisen kahvilan vastaavana työntekijänä toimii Riikka Hämäläinen ja Mystiikan messun vastuuhenkilönä Heikki Repo. Kokeilun on ensivaiheessa tarkoitus jatkua kevääseen 2020.

– Seuraavan kahvilan ja messun teemana on Kuva, joka katselee sinua. Suunnittelemme paraikaa paikallisten valokuvaajien kanssa valokuvanäyttelyä kirkon Hongiston pylväisiin, seurakuntapastori, Kangasalan citypappi Riikka Hämäläinen kertoo.

Kahvilalla on oma kiintiö­filosofi Eero Tiilikainen, joka on filosofi Esa Saarisen avustaja. Hän saapuu mukaan lokakuun tapahtumaan.

Kahvilaa ja messua toteutetaan yhteisöllisesti isolla porukalla seurakuntalaisten kanssa. Vapaaehtoiset huolehtivat esimerkiksi tilan valmisteluista, suntion tehtävistä ja ehtoollisleivän leivonnasta.

– Yhdessä olemisen ja tekemisen kautta rakennetaan avointa yhteisöä kahvilan ja messun ympärille, Hämäläinen selvittää.

– Pyrimme mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan ekologisia arvoja. Esimerkiksi messun käsiohjelmat tai paremminkin lunttilaput, joista osallistujat näkevät seurakunnan osuudet, on liimattu vanhoille postikorteille, joita löytyi laatikoista tarpeettomina.

Seurakunnan kuluvan vuoden talousarviossa on varattuna luovuusrahaa kaikkiaan 20 000 euroa. Sitä on aiemmin myönnetty Kuhmalahden pulling-etkoihin ja diakonian teatterinäytös-hankkeeseen.

Seuraaava Analoginen kahvila ja Mystiikan messu järjestetään lauantaina 26.10. kello 17.30 Kangasalan kirkossa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.