Koti Pääkirjoitus Kiinteistöt eivät ole seurakunnan ydintoimintaa

  Kiinteistöt eivät ole seurakunnan ydintoimintaa

  0

  Kangasalan seurakunnassa on laadittu kiinteistö-strategia. Toisaalla tässä lehdessä oleva uutinen kertoo, että asiasta keskusteltiin vilkkaasti viimeisimmässä kirkkovaltuuston kokouksessa.
  Kangasalan seurakunta pitää yllä kolmea kirkkoa Kangasalan keskustassa, Sahalahdella ja Kuhmalahdella. Sen lisäksi seurakunta omistaa kappelin Huutijärvellä ja rukoushuoneen Havisevalla.
  Edellä mainittujen lisäksi seurakunnalla on omistuksessaan lukuisia seurakuntakoteja, kaksi leirikeskusta ja asuntoja.

  Seurakunnan kiinteistöstrategiassa todetaan, että hengellisen elämän vahvistaminen on seurakunnan kiinteistöjen ja toimitilojen omistamisen ensisijainen tarkoitus.
  Kirkkolaki määrää ainoastaan, että seurakunnalla tulee olla kirkko. Muiden seurakunnan käytössä olevien toimitilojen kokonaismäärä on seurakunnan omassa harkinnassa.
  Seurakunta harkitsee luopumista Ranta-Einolasta, pienemmistä maa-alueista ja saarista, Santasaaresta, tuottamattomista asunnoista ja liiketiloista sekä nuorisotila Parkista.

  Seurakunnassa ollaan nyt oikeilla jäljillä. Seinien ylläpito ei ole seurakunnan ydintoimintaa, vaan kirkollisverovarat tulee ohjata itse toimintaan. Tällä hetkellä veroeuroista menee karkeasti laskien noin joka neljäs kiinteistöjen ylläpitoon.
  Toki moniin rakennuksiin liittyy tunteita ja sitä kautta vastustusta niiden lakkauttamisaikeisiin. Vastavalitun kirkkovaltuuston olisi syytä kuitenkin tarkastella kokonaisuutta ja pohtia, mitä muuta säästyneillä rahoilla saadaan aikaan.
  Monille seurakuntalaisille toiminnan sisältö on paikkaa tärkeämpää. Kyllä sanan äärellä on mahdollista olla vaikkapa vuokratussa huoneistossa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän