Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kiire ei kelpaa selitykseksi

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 12.4.2017 kello 8.11

Valtuustossa esille noussut kysymys, miksi Vatialan ja Pitkäjärven koulujen muuttuneita rakennussuunnitelmia ei tuotu kasvatus- ja opetuslautakunnan käsiteltäväksi, on varsin aiheellinen.

Kyse on muustakin kuin seinien rakentamista. Kyse on Kangasalan kouluverkon kokonaisuudesta, sen nykyisestä tilanteesta ja tulevaisuuden arvioimisesta.

Se, jos mikä, on kasvatus- ja opetuslautakunnan päätöksenteon ydintä.

Kiireellä asiaa ei voi selittää. Kuten sivistystoimenjohtaja Leena Pajukoski kertoi maanantaina, Vatialan koulun tilanne selvisi jo viime syksynä.

Jos tahtoa olisi ollut, asia olisi ehditty käsitellä lautakunnassa moneen otteeseen.

Kangasala kasvaa ja kehittyy. Näin todettiin maanantaina valtuustossakin. Viime vuonna kunnan väkimäärä lisääntyi yli 500 asukkaalla. 

On selvää, että uudet asukkaat luovat paineita palveluverkolle, muun muassa kouluille ja päiväkodeille.

Vatialan koulu todettiin niin huonokuntoiseksi, että sitä ei voi enää korjata. Asioita sivusta seuraavaa ihmetyttää, miten tilanne pääsi syntymään yllättäen.

Voisi kuvitella, että koulun kunto ei huonone yhdessä yössä, vaan on ollut nähtävissä jo pitemmän aikaa.

Kun tämä huomattiin, suunnitelmat heittivät yhtäkkisesti häränpyllyä. Tämä ei ainoastaan näytä, vaan on poukkoilevaa päätöksentekoa.

Tässä mielessä valtuusto puuttui aivan oikeaan asiaan, kun se antoi asiasta palautetta.

Varsinaista virhettä määrärahojen uudelleen ohjauksessa ei ole tehty, koska raha-asia kuuluu tässä tapauksessa tekniselle lautakunnalle. Silti olisi ollut suotavaa ottaa päätöksentekoon mukaan mahdollisimman laaja joukko.

Se, että asiasta keskusteltiin epävirallisesti, ei vielä riitä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös