Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kiitollisuus huokui juhlapuheissa

Itsenäisyyspäivän tunnelma tiivistyi jälleen tänä vuonna hetkeen, kun kangasalalaiset veteraanit Veikko Tuominen ja Pekka Hirvonen laskivat havuseppeleen aseveljiensä muistomerkille Kangasalan kirkkomaalla. Tuossa hetkessä oli käsin kosketeltava yhteys menneiden sukupolvien sankaritekoihin, joita he tekivät Suomen itsenäisyyden eteen. On hienoa, että aikalaisia on edelleen muistamassa veljiä, jotka eivät selviytyneet sodasta hengissä. Sankaripatsaalla tervehdyksen esittänyt valtuutettu Stiina Lahikainen (vihr) muisteli, kuinka hän katseli salaa televisiosarjaa Täällä pohjan tähden alla. – Arvelin, että jos kerron asiasta, vanhempani olisivat katsomisen minulta kieltäneet. – Kuitenkin, juuri tuon televisiosarjan ja kotimaisten sotaelokuvien ansiosta suhtaudun erittäin kunnioittavasti kaikkiin sota-aikoina eläneisiin ja osaan arvostaa nykyistä rauhan aikaa. Lahikainen muistutti, että rauha ei ole itsestäänselvyys. – Vietämme tänään meille tärkeää Suomen 97:ttä itsenäisyyspäivää rauhanomaisissa tunnelmissa, vaikka itänaapurissamme on vuoden aikana tapahtunut huolestuttavia asioita. – Varmasti jokainen suomalainen pysähtyy juuri tänään kiittämään nöyrästi siitä, että meillä on rauha ja voimme elää vapaina omassa maassamme.

Uutiset - 9.12.2014 kello 8.43
Kiitollisuus huokui juhlapuheissa

Viimeistä kertaa

Varsinaista juhlaa vietettiin Kirkkoharjun koulussa. Tällä kertaa kuitenkin viimeistä kertaa, sillä ensi vuonna itsenäisyyspäivän juhla on uudessa Kangasala-talossa.
Tervehdyssanoissaan valtuutettu Marko Törhönen (ps)totesi, että olemme velkaa veteraaneille.
– Toivottavasti maamme johtavat päättäjät kuuntelevat järjen ääntä tehdessään päätöksiä yhteisen isänmaamme asioissa ja keskittyvät näinä taloudellisesti vaikeina aikoina tärkeisiin ja ajankohtaisiin asioihin, jotta siniristilippu saisi liehua sukupolvesta toiseen vapaana ja uljaana.
– Maamme veteraanit ovat maksaneet siitä meidän puolestamme kovan hinnan. Nyt on meidän vuoro huolehtia heistä.

Vastuuta ei ulkoisteta

Juhlapuheen piti valtuutettu Hanna Holma (kesk).
Hän kertoi omista isovanhemmistaan, valkoisen perheen tyttärestä ja punaisen perheen pojasta, jotka kaikista hankaluuksista huolimatta solmivat avioliiton.
– Tänä päivänä elämme hyvää aikaa. Jos vertaan omaa elämääni mummini Marjatan ja ukkini Kaarlon elämään, saan olla kiitollinen.
Holma tietää kuntapäättäjänä, että Suomessa eletään tällä hetkellä vaikeaa aikaa. Hän korostaa kuitenkin, että itsenäisyyspäivänä on hyvä pysähtyä miettimään, mitkä asiat ovat maassamme hyvin.
– Hyvinvointivaltiossa tahtoo kuitenkin välillä hämärtyä ajatus, että me jokainen olemme ensisijaisesti itsestämme vastuussa. Vastuuta ei voi ulkoistaa yhteiskunnalle.
– Yhteinen etu on aina asetettava oman edun edelle. Voimme toivoa päättäjille maltillista mieltä ja viisautta hoitaa asioita maamme parhaaksi.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös