Koti Uutiset Kirjasto haluaa tavoittaa lapset vauvaiästä lähtien

  Kirjasto haluaa tavoittaa lapset vauvaiästä lähtien

  0
  Riina Dahlman selvittää, mitä lasten kanssa työskentelevät tahot toivovat kirjastolta. Kuntalaisten toivotaan myös kertovan, miten kirjastojen lastenosastoja voitaisiin kehittää.

  Kangasalan kunnan Lukutaitoa leikiten -hankkeen yhtenä päätavoitteena on tehdä kirjaston palveluja tutuiksi erityisesti niille lapsiperheille, jotka eivät vielä kirjastoa käytä. Projektityöntekijä Riina Dahlman lähteekin viemään viestiä kirjaston tarjonnasta muun muassa neuvoloihin ja päiväkoteihin. Mukanaan hänellä on laatimansa esitteet ja lukuvinkkilistat.

  – Neuvola on erinomainen paikka tavoittaa lapsiperheitä ja kertoa, mitä kaikkia palveluita kirjasto nykyisin tarjoaa. Voi olla, että joillakin vanhemmilla on vielä oman lapsuutensa aikainen mielikuva kirjaston palveluista. Tavoitteena on tietenkin myös se, että lapselle lukeminen tulisi tavaksi jo vauvasta saakka. Hyvää kirjallisuutta eri ikävuosille on paljon tarjolla, kirjastopalvelujohtaja Annamari Nikara-Nummi sanoo.

  Dahlmanin laatimat lukuvinkkilistat auttavat vanhempia suunnistamaan kirjastossa heille tärkeän aiheen äärelle.Luetaan yhdessä -listasta löytyy kuva-, satu- ja runokirjoja, jotka on jaoteltu lasten elämään liittyvien aihepiirien mukaan. Luettavaa löytyy muun muassa aiheista tutteja ja pottia, univaikeudet, perhe kasvaa, mennään lääkäriin ja päiväkoti alkaa. Oma lukuvinkkilistansa on myös vanhemmille. Lista tarjoaa luettavaa vanhemmuuden ja kasvatuksen tueksi.

  Loppuvuoden aikana Dahlman myös selvittää, mitä lasten kanssa työskentelevät tahot toivovat kirjastolta.
  – Kuuntelen muun muassa neuvoloiden, varhaiskasvatusyksiköiden, seurakunnan ja MLL:n mielipiteitä.
  Kuntalaiset puolestaan voivat kertoa ajatuksiaan verkossa tai vastaamalla kyselyyn kirjastoissa.
  – Haluamme kuulla, millaisia palveluita lapsiperheet toivovat kirjastolta tai miten pääkirjaston monitoimitila Hiekkalinnaa ja lähikirjastojen lastenosastoja voitaisiin kehittää. Kaikki ideat ovat tervetulleita. Kuntalaisilla on varmasti paljon sellaisia ideoita, joita me kirjastossa emme ole tulleet ajatelleeksi, Nikara-Nummi kannustaa.

  kangasala.fi/lukutaitoaleikiten

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän