Kirjastot ottavat käyttöön kaksi uutta sovellusta – kirjastokortti kulkee mukana nyt myös mobiilissa

0
Perinteisen kirjastokortin lisäksi lainata voi nyt myös mobiilisovelluksesta löytyvällä kortilla.

Pirkanmaan kirjastot ottavat tänään käyttöön kaksi uutta palvelua: PIKI-mobiilikirjastosovelluksen sekä vieraskielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja sisältävän OverDriven.

Sekä Android- että iOS-versiona saatava mobiilikirjastosovellus täydentää PIKI-verkkokirjastoa, jonka istuntojen määrä on yli 2,5 miljoonaa vuodessa.

Verkkokirjaston mobiilikäyttö kattaa jo puolet kaikesta käytöstä, joten erillinen sovellus helpottaa kirjastoasiointia. Sovelluksella voi kätevästi uusia lainat, tehdä varauksia ja hakuja. Sähköinen kirjastokortti kulkee PIKI-mobiilikirjastossa aina mukana ja toimii tavallisen kirjastokortin tavoin lainaamisessa ja omatoimikirjaston avaimena, koordinaattori Pirjo Järvinen sanoo.

Mobiilikirjastosovelluksessa on perustoimintojen ja sähköisen kirjastokortin lisäksi kaverilainamahdollisuus. Sen edellytys on, että molemmat käyttävät sovellusta. Kaveri skannaa sovelluksessa haluamansa kirjan tiedot ja lähettää pyynnön kaverilainaan. Jos teoksessa ei ole varauksia, alkuperäinen lainaaja saa sovelluksessa pyynnön siirtää laina kaverille.

PIKI-mobiilikirjasto ei korvaa perinteistä PIKI-verkkokirjastoa, sillä tiedonhaut, lehtien varaaminen, verkkomaksaminen ja omien tietojen päivitys hoidetaan edelleen verkkokirjastossa.

Toinen uusi palvelu, e-kirjakokoelma OverDrive sisältää pääosin englanninkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta. Palvelussa on e-kirjoja ja e-äänikirjoja kaikenikäisille. OverDrivea voi käyttää suoraan selaimella tai mobiililaitteelle ladattavalla Libby-sovelluksella.

Kirjojen lainaamiseen tarvitaan PIKI-kirjastokortin numero ja tunnusluku. Asiakas voi valita joko 7 tai 14 vuorokauden laina-ajan. Palvelu sallii yhdelle asiakkaalle samanaikaisesti viisi lainaa ja seitsemän varausta. Lainat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.