Kirjastot saavat avata ovensa kesäkuussa, mutta toiminta voi alkaa heti – Mitä suunnitellaan Kangasalla?

0
Kangasalla pohditaan muun muassa varausten uloslainausta ja mahdollisen kirjakassitoiminnan käynnistämistä. Kirjastoon sisälle pääsee lainaamaan ja valitsemaan kirjoja kesäkuun alusta alkaen.

Valtioneuvosto linjasi maanantaina poikkeusolojen jatkosta ja muun muassa kirjastojen toiminnasta. Kirjastojen tilat saadaan avata hallitusti ja asteittain kesäkuun alussa.

Kirjastoaineiston uloslainaaminen voidaan kuitenkin aloittaa heti. Kangasalla tuoreen linjauksen aiheuttamia toimenpiteitä aletaan suunnitella heti tänään, kertoo kirjastopalvelujohtaja Annamari Nikara-Nummi.

– Tilat avataan asiakaskäyttöön vasta kesäkuun alussa, mutta sitä ennen voimme alkaa esimerkiksi purkaa varauksia ja aloittaa mahdollisesti muutakin lainaustoimintaa take away -tyyliin, Nikara-Nummi sanoo.

Koska päätös tuli yllättäen ja vasta maanantai-iltana, tehdään tarkempaa suunnitelmaa tänään tiistaina.

– En uskalla sen vuoksi luvata vielä päivää, milloin esimerkiksi varauksia voidaan alkaa jakaa ulos. Uskon kuitenkin, että se onnistuu melko pian, Nikara-Nummi kertoo.

Varauksia on jonossa paljon, joten pelkästään niiden purkaminen aiheuttaa järjestelyä.

– Meidän täytyy pohtia valmiiksi muun muassa henkilöstöasiat. Osa on lomilla tai muilla vapailla. Lisäksi toiminta täytyy järjestää niin, että se on turvallista sekä henkilökunnalle että asiakkaille, Nikara-Nummi huomauttaa.

Suunnitelmiin vaikuttavat myös Kangasalan kaupungin päättämät lomautukset, jotka koskevat myös kirjaston henkilökuntaa. Lomautukset sijoittuisivat ajanjaksolle 25.5.–31.7. Niiden pituus vaihtelee ammattiryhmittäin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.