Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kirkko ehompana kohti juhlamessua

Kangasalan kirkko on hiukan uudistuneena pian valmis seura­kunnan 650-vuotisjuhlamessuun. Kesäkauden meneillään ollut remontti valmistuu ensi viikon aikana.

Uutiset - 28.9.2017 kello 20.48
Juha Jäntti
Kirkko ehompana kohti juhlamessua
Remontin vuoksi suljettuna ollut kirkko avaa jälleen ovensa seurakuntaväelle lokakuun toisena sunnuntaina. Seurakunnan 650-vuotisjuhlamessun aika koittaa lokakuun lopulla.

Seurakunta on ajoittanut korjaukset ja uudistukset tarkoituksellisesti juuri kuluvaan juhlavuoteen.

Jumalanpalvelusten kannalta merkittävin muutos koskee alttarialuetta. Alttarikaiteen sisäpuolelle tulee uusi alttaripöytä, jonka äärellä jumalanpalvelusta johtava pappi on koko alttaritoimituksen ajan kasvot seurakuntaan päin.

Tähän asti pappi on ollut perinteiseen tapaan tietyissä osin toimitusta alttaritauluun päin kääntyneenä. Uudempi käytäntö on tullut vähitellen jo laajasti käyttöön suomalaisissa kirkoissa.

– Uusi asetelma tuo kaikki alttarin tapahtumat kirkkoväen nähtäville. Tämä lisää seurakuntalaisten osallisuuden tuntua, kirkko­herra Seppo Jarva arvioi.

Uusi alttaripöytä on paikallaan, kun kirkko avaa jälleen ovensa sunnuntaina 8. lokakuuta. Pöytä tulee ensi kertaa käyttöön kuitenkin vasta lokakuun 29. päivänä seura­kunnan juhlamessun yhteydessä.

Vanha alttaritoimitusten käytäntö jatkuu jumalanpalveluksissa juhlamessuun saakka.

Kirkon edellisestä merkittävämmästä remontista on aikaa kolmisenkymmentä vuotta. Aika on nostanut esille korjaus- ja kehitystarpeita moniin osiin kirkkorakennusta.

Lue lisää kirkon remontista 27.9.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös