Kirkkoharjulle rakennetaan jätevesiviemäri kahvilan vuoksi

0
Veturitiellä sijaitseva jätevesipumppaamo peruskorjataan kevään aikana.
Veturitiellä sijaitseva jätevesipumppaamo peruskorjataan kevään aikana.

Kangasalan Vesi rakentaa uuden jätevesiviemärin Koulutieltä Kirkkoharjulle palvelemaan näkötornin lähelle tänä vuonna rakennettavaa kahvilaa. Vesijohto paikalla jo on.

Kaupungin katuremonttien yhteydessä peruskorjataan tänä vuonna vesijohto- ja jätevesiviemäriverkostoa Hakoisten alueella, Atrakujalla, Mannakorventiellä, Vaunutiellä, Kärrytiellä ja Rekitiellä.

– Teemme yhteistyötä kaupungin kadunrakennuksen kanssa, jotta kaivuista aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa asukkaille, kertoo Kangasalan Vesi -liikelaitoksen toimitusjohtaja Antti Kytövaara.

Hänen mukaansa Kangasala vesi- ja viemäriverkosto on kohtalaisessa kunnossa, joskin tarkkaa tutkimustietoa asiasta ei ole.

– Korjaustarpeet on arvioitu pitkällä aikavälillä. Tiedossamme ovat lähitulevaisuuden kohteet ja korjaustarpeita. Peruskorjausmäärät ovat kasvussa, mihin varaudumme korottamalla määrärahasummaa vuosittain hieman.

Kytövaaran mukaan verkostosaneerauksia toteutetaan suunnitelmallisesti niin sanotun keskinopean vaihtoehdon mukaisesti.

– Kiireellisyys ratkaisee. Putkien heikko kunto saattaa käydä ilmi yllättäen, mikä laukaisee korjaustarpeen.

Peruskorjauksia pumppaamoille

Veden tämän vuoden työohjelmaa sisältyy myös jätevesipumppaamoiden peruskorjauksia. Korjattavat kohteet sijaitsevat Vatialassa, Halimalla, Vesaniemessä ja Nevasjärvellä.

Niiden lisäksi tehdään pieniä korjauksia Hampaalan, Havialan ja Pakkalan pumppaamoissa.

Rikun ja Raikun vesilaitoksissa on varauduttu pieniin korjauksiin.

Vaikka Kangasalan Veden tämänvuotisessa käyttösuunnitelmassa painotetaan vesi- ja viemäriverkostojen peruskorjauksia, uuttakin tehdään. Uudishankkeista merkittävin on Lamminrahkan vesihuollon suunnittelu ja rakentaminen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.