Kirkkoharjun kahvilassa tuskin kahvitellaan vielä ensi kesänä

0
Kirkkoharjun näkötornin tuntumaan nousee 49,5 neliömetrin kokoinen kahvila, jonka yhteyteen tulee erillinen varastorakennus. Sen pinta-ala on kahdeksan neliömetriä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Akkuna. Kartta: Pauliina Lindell
Kirkkoharjun näkötornin tuntumaan nousee 49,5 neliömetrin kokoinen kahvila, jonka yhteyteen tulee erillinen varastorakennus. Sen pinta-ala on kahdeksan neliömetriä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Akkuna. Kartta: Pauliina Lindell

Kirkkoharjun näkötornin tuntumaan suunnitellun kahvilan rakentamisen urakkakilpailutus päättyy tänään keskiviikkona.

Kun kilpailutus viime syksynä järjestettiin ensimmäisen kerran, tarjouksia tuli vain yksi – sekin kaupungille liian kallis.

– Hankkeelle on jo myönnetty rakennuslupa. Työt pääsee aloittamaan heti, kun urakkasopimus on allekirjoitettu, kertoo elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala Kangasalan kaupungilta.

Toiveissa on, että rakentaminen ajoittuisi pääosin kesälle, koululaisten loma-aikaan.

– Se helpottaisi liikennöintiä työmaalle. Tie harjulle kulkee koulun pihan kautta.

Kirkkoharjun näkötornin tuntumaan nousee 49,5 neliömetrin kokoinen kahvila, jonka yhteyteen tulee erillinen varastorakennus. Sen pinta-ala on kahdeksan neliömetriä.

Malvialan mukaan rakennustyöt kestävät joitakin kuukausia, sillä kahvila vastaa kooltaan isoa autotallia. Hän arvelee, ettei avajaiskahveja kesän aikana vielä päästä nauttimaan.

Selkeälinjainen rakennus sopii maisemaan

– Kahvilarakennus on puurakenteinen, selkeälinjainen ja maisemaan sopiva. Siihen tulee maksaruohokatto. Koska näkötorni on se juttu, ei kahvilasta haluttu liian prameaa, Mal-
viala sanoo.

Kahvilan oheen rakennetaan myös keittiö- ja wc-tila.

Sisätiloihin mahtuu kerralla kalustuksesta riippuen kymmenkunta kahvittelijaa.  Enemmän pöytiä ja tuoleja on mahdollista sijoittaa katetulle terassille, josta avautuu näkymä näkötornille.

– Jos harjulla järjestetään konsertteja tai muita isompia tapahtumia, paikalle voidaan tuoda bajamajoja.

Kahvilanpitäjää ei ole vielä valittu

Kahvilalle etsittiin pitäjää jo viime vuoden lopulla. Virallinen haku umpeutui
viime vuoden puolella ennen joulua.

Business Kangasala Oy:n toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara kertoo haastatelleensa hakijoista useampaakin, mutta sitä oikeaa ei vielä löytynyt.

– Järjestämme keväällä täydentävän haun, jossa jo hakeneet ovat automaattisesti mukana.
He saavat halutessaan täydentää hakemustaan, Kuusivaara
lupaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.