Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kirkkoharjun koulun luokkavaihdot peruttu – vanhemmat huolissaan koulun sisäilmasta

Lukuisat Kirkkoharjun koulun vanhemmat ovat esittäneet huolensa koulun sisäilmatilanteesta viikonlopun kuluessa sosiaalisessa mediassa.

Uutiset - 12.2.2017 kello 14.16
Kangasalan Sanomat
Kirkkoharjun koulun luokkavaihdot peruttu – vanhemmat huolissaan koulun sisäilmasta
Mikä on Kirkkoharjun koulun sisäilman laatu? Siitä saadaan tietoa helmikuun 23. pidettävän sisäilmatyöryhmän kokouksen jälkeen.

Keskustelu ryöpsähti julkisuuteen, kun rehtori Timo Santamäki lähetti viime viikolla tiedotteen vanhemmille. Siinä hän kertoi, että yhden 4.-luokkalaisen oppilaan terveys on heikentynyt koko lukuvuoden ajan ja muutama muu on oirehtinut.

Tuolloin tilanteeseen esitettiin ratkaisuksi luokan vaihtoa, jolloin 4C luokka olisi siirtynyt opiskelemaan 4B:n luokkaan, jossa ovat tähän saakka pystyneet opiskelemaan myös aiemmin oirehtineet lapset.

Erityisesti tämä vaihto-operaatio sai monet vanhemmat hermostumaan. Vanhemmat tuomitsivat täysin ratkaisun, jossa sisäilmaongelmista epäiltyyn luokkatilaan sijoitettaisiin toisia lapsia.

Santamäki lähetti myöhään lauantai-iltana tekstiviestin Kangasalan Sanomille ja totesi, että koulussa ei ole mitään akuuttia hätätilannetta.

Sunnuntaina sivistystoimenjohtaja Leena Pajukoski lähetti vanhemmille ja tiedotusvälineille viestin. Siinä todettiin, että luokkavaihtoja ei toteuteta.

– Viikonlopun aikana on päätetty, että 4B-luokka jatkaa koulunkäyntiään nykyisessä luokassaan ja aiemmin suunniteltua luokkienvaihtoa ei toteuteta. 4C:n nykyisen luokkatilan osalta tehdään sisäilmaan liittyviä lisäselvityksiä ja toteutetaan tarvittavat toimenpiteet, Pajukoski toteaa.

Kirkkoharjun koulussa on tehty sisäilmamittauksia tammikuussa kahtena peräkkäisenä viikonloppuna.  Mittaustuloksia käsitellään torstaina 23. helmikuuta sisäilmatyöryhmän kokouksessa, jonka jälkeen asiasta tiedotetaan lisää.

Työryhmän kokoukseen osallistuu myös Tampereen kaupungin terveystarkastaja.

Pajuskoski toivoo, että ne vanhemmat, jotka epäilevät lapsellaan olevan sisäilmaan liittyviä oireita, ottaisivat yhteyttä kouluterveydenhoitajaan. Lisäksi henkilöstölle suoritetaan työterveyslaitoksen sisäilmastokysely. Näistä tiedoista saadaan lisätietoa jatkotutkimuksiin.

Koulussa on tutkittu aikaisemminkin sisäilmaa. Sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja, kunnan kiinteistöinsinööri Marko Sallinen kertoi lokakuussa, että ongelma kohdistui tuolloin vanhan asunto-osan luokkatilaan 123 ja erityisesti sen lattiaan.

– Lattiarakenteista löytyi kosteuden aiheuttama mikrobivaurio. Lattiarakenteessa ei havaittu kosteutta, mutta mikrobivaurio on saattanut aiheutua aikaisemmin historian saatossa olleesta kosteusrasituksesta lattiarakenteesta, hän kertoi tuolloin.

Lattia korjattiin viime kesänä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

12.2.2017 kello 18.11
Koulu pitäisi sulkea!Ilmoita
Aivan järkyttävää, että lastemme terveydellä leikitään. Eikä sisäilmaongelma ole ainoastaan neljäsluokkalaisten, myös kakkosluokkalaiset ovat oirehtineet. Terveydenhoitaja vain kohauttelee olkapäitään, ettei ole aiemmin tälläisestä kuullut....Miten tämä on mahdollista???
13.2.2017 kello 09.53
Vihdoin!Ilmoita
Hienoa että asiasta vihdoin puhutaan. Tähän asti oppilaiden ja henkilökunnan oireet on vaiettu hiljaiseksi ja asian ympärillä on yhä selvästi pelon ilmapiiri kun ei oikeasti uskalleta puhua kuinka laajasta ongelmasta on kysymys. Ihmisten terveydellä on leikitty vaarallisesti, osin tietoisesti, osin ymmärtämättömyyttä. Toivottavasti korjausliike tapahtuu pian ja oppilaat siirretään väistötiloihin. Kyse ei ole todellakaan yksittäisistä tiloista koulussa.
13.2.2017 kello 21.01
Huolestunut äitiIlmoita
Tunnen useita perheitä, joissa yksi tai useampi Kirkkoharjun koulussa ollut lapsi on viime vuosina kärsinyt huonosta sisäilmasta. Koska tunnen ainakin kaksi eri perhettä, joista lapsi on joutunut siirtymään sisäilman aiheuttamien oireiden vuoksi Suoraman kouluun kesken alakoulun, täytyy tällaisia tapauksia olla paljon enemmänkin. Näitä tapauksia ei vaan tuoda kaikkien vanhempien tietoon.
Yritetäänkö tässä pelata aikaa vai leikitäänkö tässä vain lastemme terveyden kustannuksella? Kyllä kunnan täytyy nyt löytää rahat tilanteen korjaamiseksi. Eikä tähän riitä pikkukorjaukset. Väistötilat ja uuden koulurakennuksen rakentaminen on edessä!
21.2.2017 kello 12.56
SulkekaaIlmoita
Pitäis sulkea koko paikkaa
20.4.2018 kello 12.51
Ei suljetaIlmoita
Ei sitä saa sulkea mää oon siellä kakkos luokkalainen Alisia se koulu on mulle rakas
~
Takaisin ylös