Koti Uutiset Kirkkoharjun koulun luokkavaihdot peruttu – vanhemmat huolissaan koulun sisäilmasta

  Kirkkoharjun koulun luokkavaihdot peruttu – vanhemmat huolissaan koulun sisäilmasta

  5
  Mikä on Kirkkoharjun koulun sisäilman laatu? Siitä saadaan tietoa helmikuun 23. pidettävän sisäilmatyöryhmän kokouksen jälkeen.

  Lukuisat Kirkkoharjun koulun vanhemmat ovat esittäneet huolensa koulun sisäilmatilanteesta viikonlopun kuluessa sosiaalisessa mediassa.

  Keskustelu ryöpsähti julkisuuteen, kun rehtori Timo Santamäki lähetti viime viikolla tiedotteen vanhemmille. Siinä hän kertoi, että yhden 4.-luokkalaisen oppilaan terveys on heikentynyt koko lukuvuoden ajan ja muutama muu on oirehtinut.

  Tuolloin tilanteeseen esitettiin ratkaisuksi luokan vaihtoa, jolloin 4C luokka olisi siirtynyt opiskelemaan 4B:n luokkaan, jossa ovat tähän saakka pystyneet opiskelemaan myös aiemmin oirehtineet lapset.

  Erityisesti tämä vaihto-operaatio sai monet vanhemmat hermostumaan. Vanhemmat tuomitsivat täysin ratkaisun, jossa sisäilmaongelmista epäiltyyn luokkatilaan sijoitettaisiin toisia lapsia.

  Santamäki lähetti myöhään lauantai-iltana tekstiviestin Kangasalan Sanomille ja totesi, että koulussa ei ole mitään akuuttia hätätilannetta.

  Sunnuntaina sivistystoimenjohtaja Leena Pajukoski lähetti vanhemmille ja tiedotusvälineille viestin. Siinä todettiin, että luokkavaihtoja ei toteuteta.

  – Viikonlopun aikana on päätetty, että 4B-luokka jatkaa koulunkäyntiään nykyisessä luokassaan ja aiemmin suunniteltua luokkienvaihtoa ei toteuteta. 4C:n nykyisen luokkatilan osalta tehdään sisäilmaan liittyviä lisäselvityksiä ja toteutetaan tarvittavat toimenpiteet, Pajukoski toteaa.

  Kirkkoharjun koulussa on tehty sisäilmamittauksia tammikuussa kahtena peräkkäisenä viikonloppuna.  Mittaustuloksia käsitellään torstaina 23. helmikuuta sisäilmatyöryhmän kokouksessa, jonka jälkeen asiasta tiedotetaan lisää.

  Työryhmän kokoukseen osallistuu myös Tampereen kaupungin terveystarkastaja.

  Pajuskoski toivoo, että ne vanhemmat, jotka epäilevät lapsellaan olevan sisäilmaan liittyviä oireita, ottaisivat yhteyttä kouluterveydenhoitajaan. Lisäksi henkilöstölle suoritetaan työterveyslaitoksen sisäilmastokysely. Näistä tiedoista saadaan lisätietoa jatkotutkimuksiin.

  Koulussa on tutkittu aikaisemminkin sisäilmaa. Sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja, kunnan kiinteistöinsinööri Marko Sallinen kertoi lokakuussa, että ongelma kohdistui tuolloin vanhan asunto-osan luokkatilaan 123 ja erityisesti sen lattiaan.

  – Lattiarakenteista löytyi kosteuden aiheuttama mikrobivaurio. Lattiarakenteessa ei havaittu kosteutta, mutta mikrobivaurio on saattanut aiheutua aikaisemmin historian saatossa olleesta kosteusrasituksesta lattiarakenteesta, hän kertoi tuolloin.

  Lattia korjattiin viime kesänä.

  5 KOMMENTTIA

  1. Aivan järkyttävää, että lastemme terveydellä leikitään. Eikä sisäilmaongelma ole ainoastaan neljäsluokkalaisten, myös kakkosluokkalaiset ovat oirehtineet. Terveydenhoitaja vain kohauttelee olkapäitään, ettei ole aiemmin tälläisestä kuullut….Miten tämä on mahdollista???

  2. Hienoa että asiasta vihdoin puhutaan. Tähän asti oppilaiden ja henkilökunnan oireet on vaiettu hiljaiseksi ja asian ympärillä on yhä selvästi pelon ilmapiiri kun ei oikeasti uskalleta puhua kuinka laajasta ongelmasta on kysymys. Ihmisten terveydellä on leikitty vaarallisesti, osin tietoisesti, osin ymmärtämättömyyttä. Toivottavasti korjausliike tapahtuu pian ja oppilaat siirretään väistötiloihin. Kyse ei ole todellakaan yksittäisistä tiloista koulussa.

  3. Tunnen useita perheitä, joissa yksi tai useampi Kirkkoharjun koulussa ollut lapsi on viime vuosina kärsinyt huonosta sisäilmasta. Koska tunnen ainakin kaksi eri perhettä, joista lapsi on joutunut siirtymään sisäilman aiheuttamien oireiden vuoksi Suoraman kouluun kesken alakoulun, täytyy tällaisia tapauksia olla paljon enemmänkin. Näitä tapauksia ei vaan tuoda kaikkien vanhempien tietoon.
   Yritetäänkö tässä pelata aikaa vai leikitäänkö tässä vain lastemme terveyden kustannuksella? Kyllä kunnan täytyy nyt löytää rahat tilanteen korjaamiseksi. Eikä tähän riitä pikkukorjaukset. Väistötilat ja uuden koulurakennuksen rakentaminen on edessä!

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän