Koti Uutiset Kirkkoharjun koulussa mitataan ja korjataan hiihtolomaviikolla

  Kirkkoharjun koulussa mitataan ja korjataan hiihtolomaviikolla

  1
  Tällä viikolla aloitettiin tutkimussuunnitelman teko. Siinä kartoitetaan, mitä rakenne- ja kosteusteknisiä selvityksiä rakennuksessa pitää tehdä.

  Kirkkoharjun koulussa tammikuussa tehdyissä sisäilmamittauksissa ei havaittu normaalista poikkeavia mikrobipitoisuuksia. Mittauksista saadut tulokset eivät selitä oppilaiden koulurakennuksessa kokemaa oireilua. Tutkimuksia jatketaan tällä viikolla.

  Terveystarkastajan määrittelemistä paikoista otetaan VOC-ilmannäytteet, joista voidaan selvittää, irtoaako rakennuksen materiaaleista haihtuvia orgaanisia yhdisteitä sisäilmaan.
  – Käytännössä tutkimuksella selvitetään sisäilman terveellisyyttä ja mahdollisia vikoja materiaaleissa, kunnan sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja, kunnossapitovastaava Toni Lahti sanoo.

  Hiihtolomaviikolla koulussa tehdään myös paine-eromittauksia, joilla tutkitaan taloautomaation ja ilmanvaihdon toimivuutta.
  Sisäilmamittauksilla saadaan lisätietoa seuraavia tutkimuksia varten. Lahden arvion mukaan VOC-tulosten analysointi laboratoriossa ja raportin laatiminen vievät aikaa noin kolme viikkoa.

  Tutkimussuunnitelman laatiminen rakennuksessa tarvittavista rakenne- ja kosteusteknisistä selvityksistä on aloitettu. Kun selvitykset ovat valmistuneet, tekninen keskus valmistelee jatkotoimenpiteet. Koulussa on tehty kosteuskartoitusta, ja sisäilman laatuun vaikuttavia, pieniä korjaustöitä tehdään tällä viikolla.

  Kouluterveydenhuolto on kartoittanut oppilaiden oireilua. Mikäli oireita esiintyy, pitää kääntyä kouluterveydenhoitajan puoleen. Henkilöstölle puolestaan tehdään työterveyslaitoksen sisäilmakysely. Oppilaiden huoltajille järjestetään tiedotustilaisuus kevään aikana.

  Sisäilmatyöryhmä käsitteli Kirkkoharjun koulun sisäilma-asiaa viime viikon torstaina.Moniammatilliseen työryhmään kuuluvat teknisen keskuksen, työsuojelun ja työterveyshuollon edustajat sekä terveystarkastaja. Kokoukseen osallistuivat myös sivistystoimi ja kouluterveydenhuolto sekä ulkopuolisena asiantuntijana Vahanen Rakennusfysiikka Oy:n rakennusterveysasiantuntija.

  1 KOMMENTTI

  1. Onko kyse oikeasti sisäilmasta vaiko koulunvaihdosta oppilaan kohdalla? Jonkinlaisesta kiusaamisesta? Kaikki koemme eritavalla.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän