Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kirkkoharjun koulussa mitataan ja korjataan hiihtolomaviikolla

Kirkkoharjun koulussa tammikuussa tehdyissä sisäilmamittauksissa ei havaittu normaalista poikkeavia mikrobipitoisuuksia. Mittauksista saadut tulokset eivät selitä oppilaiden koulurakennuksessa kokemaa oireilua. Tutkimuksia jatketaan tällä viikolla.

Uutiset - 1.3.2017 kello 10.59
Kangasalan Sanomat
Kirkkoharjun koulussa mitataan ja korjataan hiihtolomaviikolla
Tällä viikolla aloitettiin tutkimussuunnitelman teko. Siinä kartoitetaan, mitä rakenne- ja kosteusteknisiä selvityksiä rakennuksessa pitää tehdä.

Terveystarkastajan määrittelemistä paikoista otetaan VOC-ilmannäytteet, joista voidaan selvittää, irtoaako rakennuksen materiaaleista haihtuvia orgaanisia yhdisteitä sisäilmaan.
– Käytännössä tutkimuksella selvitetään sisäilman terveellisyyttä ja mahdollisia vikoja materiaaleissa, kunnan sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja, kunnossapitovastaava Toni Lahti sanoo.

Hiihtolomaviikolla koulussa tehdään myös paine-eromittauksia, joilla tutkitaan taloautomaation ja ilmanvaihdon toimivuutta.
Sisäilmamittauksilla saadaan lisätietoa seuraavia tutkimuksia varten. Lahden arvion mukaan VOC-tulosten analysointi laboratoriossa ja raportin laatiminen vievät aikaa noin kolme viikkoa.

Tutkimussuunnitelman laatiminen rakennuksessa tarvittavista rakenne- ja kosteusteknisistä selvityksistä on aloitettu. Kun selvitykset ovat valmistuneet, tekninen keskus valmistelee jatkotoimenpiteet. Koulussa on tehty kosteuskartoitusta, ja sisäilman laatuun vaikuttavia, pieniä korjaustöitä tehdään tällä viikolla.

Kouluterveydenhuolto on kartoittanut oppilaiden oireilua. Mikäli oireita esiintyy, pitää kääntyä kouluterveydenhoitajan puoleen. Henkilöstölle puolestaan tehdään työterveyslaitoksen sisäilmakysely. Oppilaiden huoltajille järjestetään tiedotustilaisuus kevään aikana.

Sisäilmatyöryhmä käsitteli Kirkkoharjun koulun sisäilma-asiaa viime viikon torstaina.Moniammatilliseen työryhmään kuuluvat teknisen keskuksen, työsuojelun ja työterveyshuollon edustajat sekä terveystarkastaja. Kokoukseen osallistuivat myös sivistystoimi ja kouluterveydenhuolto sekä ulkopuolisena asiantuntijana Vahanen Rakennusfysiikka Oy:n rakennusterveysasiantuntija.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

1.3.2017 kello 14.30
SaikkuliiniIlmoita
Onko kyse oikeasti sisäilmasta vaiko koulunvaihdosta oppilaan kohdalla? Jonkinlaisesta kiusaamisesta? Kaikki koemme eritavalla.
~
Takaisin ylös