Kirkkoharjun näkötornille nouseva kahvila on herättänyt kiinnostusta

0
Kirkkoharjun näkötorni on suojeltu. Läheisyyteen rakennetaan kahvila ja varastorakennus.

Marraskuun lopussa kaupungin järjestämä tiedotustilaisuus Kirkkoharjun näkötornin yhteyteen rakennettavasta kahvilasta keräsi noin 15 kiinnostunutta.

Kaupungin elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala esitteli tilaisuudessa kahvilan suunnitelmia ja toiminnalle asetettuja tavoitteita.

Business Kangasalan yrityskoordinaattori Lasse Silván kertoo, että tilaisuudessa nousi esille se, millaista toimintaa suojellulla näkötornilla voidaan järjestää.

Silvánin mukaan tilaisuudessa keskusteltiin myös kahvilan sijainnista ja kulkuyhteyksistä.

– Alue on puistomainen. Siellä harrastetaan liikuntaa, mutta se on myös luontokohde. Kahvila on saavutettavissa pääasiassa kevyellä liikenteellä. Paikka on keskeinen, vain muutama sata metriä torin kulmalta, hän toteaa.

Kaupunki toivoo löytävänsä mahdollisimman pitkäaikaisen vuokralaisen, joka kehittää näkötornia kahviloineen ja luo siitä matkailullisesti merkittävän kohteen järjestämällä siellä esimerkiksi tapahtumia.

Toimijan kanssa neuvotellaan yksityiskohdista

Silván kertoo, että kahvilayrittäjää etsitään avoimella neuvottelumenettelyllä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kaupunki ei ole asettanut tarkkaa vuokraa tai muita vuokrauksen ehtoja, vaan ne tarkennetaan neuvottelujen edetessä. Vielä ei ole päätetty esimerkiksi sitä, onko toiminta ympärivuotista.

– Myös aloittamisaikataulu on avoin.

Kirkkoharjun näkötornin kahvilarakennuksesta on tulossa noin suunniteltu 50 neliömetrin kokoinen. Sen lisäksi tehdään kahdeksan neliömetrin huoltorakennus.

Silván kertoo, että kahvilalle on rakennuslupa. Rakennustyöt on suunniteltu aloitettavan keväällä.

Kahvilatoiminta voisi näillä näkymin päästä vauhtiin aikaisintaan ensi syksynä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.