Mainos

Kirkkoharjun talvipolkureitti on taas merkitty maastoon

Kangasalan kaupunki ja Kangasalan SK on jatkanut yhteistyötä Kirkkoharjun talvipolkureitin toteuttamisessa ja polku on merkitty jälleen maastoon. Reitin pituus on kokonaisuudessaan noin 5 km ja sitä pääsee kulkemaan talvella Kirkkoharjussa kävellen ja pyörällä.

Talvipolkureitti sai viime talvena paljon positiivista palautetta ja yhteistyötä haluttiin edelleen jatkaa. Polku kulkee Sorolan montun parkkipaikalta Kirkkoharjun näkötornin kahvilalle ja polulle kertyy yhteensä mittaa noin 5 km, jos sen kulkee kokonaisuudessaan edestakaisin. Kirkkoharjun talvipolku merkittiin ensimmäisen kerran viime talvena maastoon sinisillä aurauskepeillä.  Polun lähtöpisteisiin sekä polun risteyskohtiin on lisätty myös infokyltit reitistä.

Idea talvipolkureitistä lähti reitin suunnittelijalta Jenni Joensuu-Partaselta, joka kiertää reitin noin kerran viikossa ja tarkistaa, että aurauskepit ovat pysyneet paikallaan opastamassa talvipolkureittiä.

– Reitti on suunniteltu kulkemaan ihmisten jo valmiiksi tallaamia polkuja pitkin. Hiihtoladut ylitetään matkan varrella muutaman kerran, joten latujen ylityksissä pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta, Joensuu-Partanen sanoo.

Talvipolun kartta löytyy Kangasalan kaupungin verkkosivuilta Trailmap-palvelusta:

Kirkkoharjun talvipolkureitin kartta

Tulostettuja karttoja löytyy myös näkötornin kahvilasta.

KategoriaMainos

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.