Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kirkkoharjun valojen johtoja katkottu

Toistaiseksi tuntematon ilkivallantekijä on katkonut sähköjohdot 48 valopylväästä Kirkkoharjun liikuntareitillä. Tihutyö on tapahtunut viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Uutiset - 27.11.2017 kello 14.00
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Kirkkoharjun valojen johtoja katkottu
Johdot olivat poikki 48 valopylväästä Kirkkoharjulla sunnuntaina. Ilkivallan korjaustyöt alkoivat heti maanantaina.

Johtojen katkaisukohdat sijoittuvat reilun kahden metrin korkeuteen maasta. Tärveltyjen pylväiden määrä kertoo siitä, että kyseessä ei liene mikään satunnainen päähänpisto.

– Joku on ollut liikkeellä todellakin tositarkoituksella, arvioi kunnan yleisten alueiden valaistuksesta vastaava sähköinsinööri Jussi Tikkanen tutkiessaan vaurioita maanantaina.

Kunta aloitti liikuntareitin valaistuksen uusimisen vuonna 2015, ja työ on jatkunut edelleen tämänkin vuoden puolella. Tikkanen toivoo, että uuteen valaistukseen liittyvä elektroniikka ei ole vaurioitunut.

– Tarkoitus on uusia valaisinosien johdot ja asentaa suojakouru johdon päälle. Jos tekniikka ei ole muuten vioittunut, kustannukset lienevät noin sata euroa pylvästä kohden, Tikkanen totesi.

Kirkkoharjun ulkoilureitti oli sunnuntai-iltana pimeänä Kyötikkälästä Mäntyveräjään asti. Matkalla oli yksittäisiä toimivia valoja.

Johtojen korjaus alkoi maanantaina. Valot toimivat kussakin yksittäisessä pylväässä heti korjauksen jälkeen, ja valaistus palautuu normaaliksi vähitellen korjausten edistymisen myötä.

Urakan tarkka valmistusajankohta ei ole tiedossa. Tavoite kuitenkin on, että kaikki valot ovat kunnossa vielä kuluvan viikon aikana.

Tikkanen teki tihutyöstä maanantaina rikosilmoituksen.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös