Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kirkkoharjussa on mahdollisuuksia

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 23.5.2018 kello 7.00

Kangasalan keskustan tuntumassa oleva, Vesijärven ja Kirkkojärven väliselle kannakselle 1931 rakennettu Kirkkoharjun näkötorni on Suomen ensimmäinen funkkistorni.

Isohko joukko kangasala­laisia valtuutettuja teki viime kesänä aloitteen tornin korottamisesta. Ajatus ei kuitenkaan ottanut tuulta purjeisiinsa, mutta nyt tornin ympäristöä aiotaan ehostaa muilla tavoin.

Kaupunki suunnittelee, että viime vuoden ylijäämästä voitaisin käyttää 300000 euroa alueen kohentamiseen. Jos asia etenee talousarviovalmistelussa, lopullisen kanta asiaan otetaan marraskuisessa talousarviovaltuustossa.

Valmista suunnitelmaa ei tietenkään vielä ole, kun rahaakaan ei ole myönnetty. Varmaa on kuitenkin se, että rahasumma herät­tää keskustelua. Moni löytää sille monta tarpeellisempaakin käyttökohdetta.

Jos mielimme kehittää Kangasalaa ja sen matkailumahdolli­suuksia, siihen on välttämätöntä varata rahaa. Ilman euroja kehitystä ei tapahdu.

Kirkkoharjussa on paljon mahdolli­suuksia, jos siellä on palveluja tarjolla ja sinne pääsee sujuvasti. Siitä on mahdollista rakentaa elinvoimainen matkailukohde.

Kirkkoharju on tosin vain alku paikkojen kohentamiselle. Toivottavasti uusi elin­keino­yhtiö tuo uutta vauhtia ja ennen kaikkea suunnitelmallisuutta matkailun kehittämiseen Kangasalla.

Moni paikka tässä kaupungissa olisi näkemisen arvoinen ja siksi niihin kannattaa käyttää rahaa. Tällaiset ei elintärkeät -asiat eivät voi olla rahajonossa aina viimeisenä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös