Kirkkojärvessä ja Ukkijärvessä vähän sinilevää

0

Pirkanmaalla havaittiin tällä viikolla runsaasti sinilevää kahdella havaintopaikalla: Pyhäjärvessä Vesilahden kirkonkylän rannassa ja Valkeakoskella Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla.

Pirkanmaan ely-keskuksen tiedotteen mukaan sinilevää havaittiin vähän 10 havaintopaikalla: Kangasalla Kirkkojärvessä ja Ukkijärvessä, Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa ja Lempoisten uimalassa, Nokialla Pyhäjärven Lehtiniemessä ja Kuloveden Naarlahdella, Pirkkalassa Pyhäjärvessä Kranstolpan uimarannassa, Virroilla Vähä-Valkeajärvessä sekä Sastamalassa Liekovedessä ja Houhajärvessä.

Lisäksi yleisöhavaintoja sinileväesiintymistä on viikon aikana kirjattu Järviwikiin Vanajaveden Kuhanselältä ja Juupajoen Ylimmäisestä Savijärvestä.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinilevää on ajankohdan keskiarvoon nähden normaalia enemmän.

Eilen keskiviikkona pintaveden lämpötila oli Längelmäveden Kaivannossa 17,7 °C (poikkeama vuosittaisesta keskiarvosta +1,3 °C) ja Näsijärven Kyrönlahdessa 17,3 °C (poikkeama vuosittaisesta keskiarvosta +1,8 °C). Pintavesien lämpötilat ovat pitkän ajan keskiarvoja korkeammalla koko maassa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.