Uutiset

Kirkossa vietetty Ruutanan koulun joulujuhla johti kanteluun

Uskonnonvapaus on perusoikeus, johon kuuluu vapaus uskoa, vapaus olla uskomatta, ja valtion tasapuolinen suhtautuminen eri vakaumuksiin.

Uskonnottomat Suomessa ry:n on tehnyt kantelun Ruutanan koulun joulujuhlasta. Juhla pidettiin kirkossa ja siellä laulettiin kristillisiä joululauluja. Nyt aluehallintovirasto selvittää, onko koulun joulujuhlassa loukattu…


Tämä sisältö on Kangasalan Sanomien tilaajille

Tilaa lukuoikeus alkaen 3,50 €.

TilaaKirjaudu

2 kommenttiaKommentoi

 • Pertti Soininen28.2.2019 klo 08:42

  Joulu ja joulujuhlahan (kun tätä nimeä juhlasta käytetään) on vahvasti sidoksissa jouluun, Kristuksen syntymäjuhlaan. Mikään ei ole kirkkoa parempi paikka juhlistaa tätä tapahtumaa ja samalla opettaa lapsillemme, mikä tuo iso rakennus keskellä kylää oikein on. Vapaaehtoisuuteen perustuvana sen ei tulisi loukata ketään ja muille voidaan hyvin järjestää disko koululle siksi aikaa. Virallinen lukukauden päätös tilaisuus voidaan pitää kaikille yhteisenä koululla ja yhteislauluna siellä voisi olla " Elämä on ihanaa, kun sen oikein ymmärtää" .

 • reima hakulinen6.3.2019 klo 08:01

  Kangasalan päättäjä

  On meillä tultu kummaan tilaan, kun ateistitkin haluaa viettää joulua ja joululomaa, mutta ei salli , että juhlakalusta saisi puhua sanaakaan hänen omassa juhlassaan..

  Joululoma ja muutkin kristilliset juhlat pitäisi olla i tulevaisuudessa vapaapäiviä vain kristityille, muut voivat tulla kouluun, jos kristillisyys on ongelma, sillä onhan hullua juhlia Jeesuksen syntymää, kun Jeesus on vain satuolento ja ryypätä Juhannuksena pari ylimääräistä päivää.

  Ratkaisu on yksinkertainen lopetetaan kirkon ja valtion yhdessä olo ja kouluilta poistetaan kristillinen kasvatus ja opetus ja sen hoitaa kirkkokunnat ja ateisteilla kommunistisolut, kouluun jää vain hyvien käytöstapojen ja lakipykälien opetus, koska käskyjä ei voi opettaa kristillisinä ja näin tajutaan ,että lait noudatt

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.