Kirpputoripalosta syytetyn mielentila tutkitaan

0

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi Pirkan Kirpputorikeskuksen palosta syytetyn kangasalalaisnuorukaisen mielentilatutkimukseen. Mies määrättiin tutkimukseen syyttäjän pyynnöstä.

Käräjäoikeus käsitteli tapausta viime viikon torstaina ja perjantaina. Päätös asiassa annetaan mielentilatutkimuksen valmistuttua. Syytettyä pidetään edelleen vangittuna.

Pirkan kirpputorikeskus paloi maan tasalle marraskuun lopulla.

Haastehakemuksessa syyttäjä Jaana Linna vaati syytetylle neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä tuhotyöstä. Teko aiheutti monille henkilöille yleisen vaaran lisäksi huomattavan taloudellisen vahingon. Suurimmat vahingot kärsivät kiinteistön omistaja sekä kirpputoriyrittäjä.

Käräjäoikeuden istunnossa ei kuitenkaan käyty vielä keskustelua seuraamuksista. Sen aika on vasta mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen.

Käräjäoikeudessa kävi ilmi, että syytetty on aikaisemminkin ollut tekemisessä tulipalojen kanssa, muun muassa vuonna 2007 Suoraman koululla.

Syytetty tunnusti tekonsa melko pian kiinnioton jälkeen. Käräjäoikeudessa hän oli kuitenkin sitä mieltä, että hän on syytön.

Käräjäoikeudessa oli syytettynä lisäksi myös syytetyn tyttöystävä. Hän on kangasalalainen tyttö, joka on yrittänyt saada kolmannen osapuolen tunnustamaan teon nyt syytettynä olevan miehen puolesta.

”XX pyys mun kysyyn sulta et suostuks sanoon poliisille et YY on kertonu sulle et se on sytyttäny sen pirkan kirppiksen palaan? XX sano olevansa valmis maksaan sulle siitä 200 euroa. Poliisilla on tiedossa et YY oli siä kirpparilla kun se sytty.”

Lisäksi syytetyn puolustus esitti oikeuden istunnossa kirjeen, jonka syytetty oli saanut vankilaan.

Siinä annettiin ymmärtää, että vangittuna on väärä mies. Kirjeen mukana tuli myös partaterä ja siinä vihjailtiin, että kirjoittaja viettää aikaansa syytetyn tyttöystävän kanssa.

Mielentilatutkimus kestää useita kuukausia. Koska syytetty on vangittuna, tutkimus tehdään mahdollisimman nopeasti.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.