Kisa-Eaglesin pelit jäävät pelaamatta, jääkiekkoliitto lopetti omien sarjojensa kauden

0
Viime viikonlopun pelit jäivät Kisa-Eaglesin viimeisiksi tällä kaudella. Jääkiekkoliitto lopetti kaikki liiton alaiset sarjat.

Kangasalan Kisa-Eaglesin piti aloittaa finaalipelisarja LeKiä vastaan perjantaina kotihallissa. Pelejä ei kuitenkaan pelata.

Jääkiekkoliitto teki myöhään torstaina päätöksen lopettaa kaikkien liiton alaisten sarjojen kauden koronavirustilanteen vuoksi.

Jäljellä olevat pelit perutaan kaikilla sarjatasoilla. Päätöksen vaikutuksista kauden 2019—20 sijoituksiin ja kauden 2020—21 sarjapaikkoihin Jääkiekkoliitto tiedottaa kevään aikana.

Vielä ei siis ole tietoa, miten sarjojen mestaruudet ja mahdolliset sarjanousut ratkotaan.

Sarjatoiminnan ohella koronaviruksella on vaikutuksia myös maajoukkuetoimintaan. Suomeen huhtikuuksi suunnitellut alle 17-vuotiaiden viiden maan turnaus Raumalla ja alle 16-vuotiaiden neljän maan turnaus Eurajoella perutaan.

Jääkiekkoliitto ohjeistaa seuroja noudattamaan viranomaisten ohjeita. Liiton mukaan ainakaan toistaiseksi ei harjoittelulle ole estettä niin kauan kuin esimerkiksi koulut pidetään auki.  Seurat voivat päättää harrastustoiminnan jatkamisesta oman harkintansa mukaan, ellei viranomaisilta tule muita ohjeita.

Liitto myös muistuttaa seuroja, että alaikäisen lapsen harrastamisesta kuuluu huoltajille ja lapselle itselleen, eikä lasta saa rangaista mahdollisista poissaoloista.

Suomen hallitus linjasi torstaina, että tartuntojen vähentämiseksi tulee rajoittaa lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Tämän linjauksen seurauksena Kangasalan Kisa ry on linjannut, että se peruu toistaiseksi kaikkien jaostojen harjoitukset, ottelut, kilpailut ja muut kokoontumiset ja tapahtumat.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.