Koti Pääkirjoitus Kisarannan toinen tuleminen

  Kisarannan toinen tuleminen

  0

  Lähimarkkinat, Historic-ralli ja monet muut Mobilia-vetoiset tapahtumat ovat osoittaneet, että yleisö liikkuu ja käy Kangasallakin pyydykseen, kunhan syötit ovat tarpeeksi houkuttelevat.
  Museon oma tarjonta on tapahtumille niin mainio pohja, että ne kelpaavat nirsoimmillekin kesäkulkijoille.
  Vierasvenesataman ja erityisesti kesäteatterin merkitystä alueen ylösrakentamisessa ei sovi unohtaa.

  Ainoa murheen aihe alueella on Kisaranta, takavuosikymmenten maineikas ja suosittu tanssipaikka.
  Jos rakennus on vielä joltisessakin kuosissa, pihamaa leirintäalueen rippeineen ei. Rikkaruohojen täplittämä maa, sammalta puskevat tenniskentät ja yleinen hoitamattomuus leimaavat tienoota.
  Jopa siinä määrin, että herkempi kulkija kääntää autonsa kokoelmahotellin kulmalla ympäri ja jättää Mobilian alueen palvelut sikseen.

  Toisinkin voisi olla. Pihamaa siistitty, päällystetty ja piharakennukset purettu, jolloin sisäänajo ei kiusaa silmää ja on linjassa Mobilian tarjonnan kanssa.
  Töitä ei kannata kuitenkaan jättää pelkkään ilmeen kohotukseen, koska Kisarannasta on mahdollista jalostaa rantakaistan laadukas ja luonteva jatke.
  Se käy, kunhan tanssihalli puretaan ja ranta rakennetaan harkiten uusiksi vapaa-aikabisneksen tarpeisiin.

  Taloudellisessa suossa tarpovalla kunnalla ei ole tähän ymmärrettävästi intoa, mielenkiintoa Kisarannan omistajana kylläkin.
  Miksi Kisarantaan ei siis etsitä Tarastenjärven mallin mukaisesti yhteistyökumppania? Sellaista, joka on valmis kehittämään aluetta ympäristön ehdoin ja sen tarjontaa täydentäen.
  Lähtökohdat ovat enemmän kuin kunnossa, sillä upealla järvimaisemalla on vetovoimaa, jota Mobilian alueen valmiit palvelut, Pohtiolammen luontokohteet ja ratsastuskeskus eivät taatusti vähennä.
  Kisarannan toinen elämä rikastuttaisi ja yhtenäistäisi koko aluetta. Se kääntäisi myös valtateiden matkailijavirtaa aiempaa vuolaammin Kangasalan suuntaan.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän