K-Kino esittää: Elämää superpahiksen poikana

0
Usko tai älä, mutta tähän maisemaan on piiloutunut kuusi (aloittelevaa) ninjaa. (Kuva: Warner Bros. Pictures)

Koulussa Lloydia kiusataan, koska hänen isänsä on paha Garmadon, joka suunnilleen päivittäin yrittää valloittaa Ninjago Cityn. Hyökkäysten sattuessa Lloydista ja hänen ystävistään kuoriutuu salainen ninjajoukko, joka puolustaa kaupunkia. Kaveruksilla on kuitenkin vielä paljon opittavaa, jotta he voivat voittaa kaupunkia kohtaavan vaaran.

Elokuvan päärooleissa ovat samat hahmot kuin samannimisessä televisiosarjassa, mutta tarina on laitettu täysin uusiksi. Tarina sopii siis niin vanhoille faneille kuin uusillekin katsojille.

Vauhdikkaan Lego Ninjagon teemoina ovat erilaisuus, perhesuhteet sekä oman paikan löytäminen maailmassa. Sankarin matkan vaikeitakin hetkiä tasapainottaa vitsejä pullollaan oleva käsikirjoitus, ja vaikka moni hauska hetki voi mennä nuoremmilta katsojilta ohi, kirjoittajat eivät silti turvaudu piilotettuihin aikuisten vitseihin.

Viisivuotias leffaseurani nautti kyllä kokemuksesta, mutta suosittelen ikärajan seitsemässä vuodessa pysyttelemistä, koska nuoremmille elokuva saattaa olla vähän liikaa niin kuvillaan, äänillään kuin juonikuvioillaankin.

Kuten moni muukin lastenelokuva nykyään, tämäkin on suunnattu lasten ohella myös heidän vanhemmilleen. Vaikka itse kuulunkin samaan milleniaalisukupolveen kuin varsinaisen kohderyhmän vanhemmat, näen selvän potentiaalin päänsärkyihin niille, jotka eivät ole internet-aikaan kasvaneet. Siitä huolimatta ne aikuiset, jotka katsovat kissavideoita aikansa kuluksi, nauttivat varmasti.

Nopeaa tahtia säestää hyväntuulinen hittikimara, joten jos tämä elokuva ei saa hyvälle tuulelle, niin ei sitten mikään. On myös hyvät mahdollisuudet siihen, että elokuvan tarkoituksella naurettavat käänteet ja repliikit hymyilyttävät vielä seuraavana päivänä.

Lego Ninjago elokuva 2D (dub)

Ohjaaja: Charlie Bean

Näyttelijät: Henri Piispanen, Kalle Chydenius, Santtu Karvonen

Ikäraja: 7

Kesto: 102 min

Esitykset Kangasala-talossa lauantaina 23. ja 30.9. kello 16 sekä torstaina 5.10. kello 14 (vauvakino)

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.