Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kokka kohti aurinkoa

– Veneillessä tärkeintä ei ole määränpää. Perillä ollaan silloin, kun köydet irtoavat laiturista, Mobilian satamamestari Jens Hildén sanoo.  Hildén ja hänen vaimonsa Mia viettävät Esteri II kanssa kaiken vapaa-aikansa. Vene lasketaan vesille touko-kesäkuun vaihteessa.

Uutiset - 23.6.2016 kello 14.30
Kangasalan Sanomat
Kokka kohti aurinkoa
Jens ja Mia Hildén viihtyvät veneellä kaiken vapaa-ajan. Esteri II on Porvoon veneveistämön helmi vuodelta 1967.

Talvisäilöön se viedään syyskuun lopulla. Asemapaikka on Mobilian laiturissa, mutta veneilijähän ei ole paikkaan sidottu.

– Asumme käytännössä koko veneilykauden veneessä. Liikumme lähialueella, kuten Länkipohjassa, Valkeakoskella, Tampereella ja Hämeenlinnassa. Välillä reissaamme työni perässä Jyväskylään, Poriin tai Lahteen asti, Hildén kertoo.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Aluksessa on kaikki asumiseen tarvittavat mukavuudet, kuten wc, liesi ja jääkaappi. Kotilaiturissa veneeseen saadaan myös sähköä. Akkujen avulla Esteri II pärjää neljäkin päivää vesillä ilman verkkovirtaa. Ainoa miinuspuoli venepaikassa on polttoaineasemien uupuminen lähialueelta. Työpäivän jälkeen Hildénit käyvät kaupassa, tulevat veneelle, uivat ja tekevät ruokaa. Välillä seilataan kaupunkien palvelujen äärelle, toisinaan ankkuroidaan pursiseuran saareen Pelisalmessa. Nukahtamista ei tarvitse odottaa kauaa: nukkumatti saapuu nopeasti  aaltojen liplattaessa ja puuveneen natistessa. 

– Veneessä nukkuminen on kuin kehdossa olisi. Aamulla on kiva  herätä luonnon ääniin ja seurata joutsenten tekemisiä, Hildén kertoo.

Veneilijät eivät turhia murehdi. He seuraavat sääkarttaa ja suuntaavaat kokan kohti aurinkoa. Myös erilaiset kesätapahtumat vievät Hildénejä paikasta toiseen. 

– Veneellä pääsee helposti Rönnille, Aitoon kirkastusjuhlille tai Valkeakosken Musiikkitapahtumaan. Rönnvikin viinitilalla tai Visavuoressa on kiva poiketa. Myös Kyllönjoki Hauholla on kaunis paikka, satamamestari vinkkaa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös