Kolmannen koronarokotuksen saavat nyt kaikki yli 18-vuotiaat – koronapassi lisännyt rokottautumista: ”Toivottavasti 90 prosentin tavoitetason yli päästään pikimmiten”

0
– Tällä hetkellä rokotteista suuri osa menee tehosteisiin, ja uusia aikoja ensimmäisiin rokotuksiin pystytään avaamaan aikaisempaa vähemmän. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tavoite on, että kaikilla Pirkanmaalaisilla olisi mahdollisuus saada ensimmäinen rokoteannos viimeistään elokuun alkupuolella, kertoo hoitotyön johtaja Jenni Aunio-Ahmavuo.
KS Arkisto

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi eilen suosituksen, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään tarjoamaan kaikille yli 18-vuotiaille. Kangasalla ja Pälkäneellä yli 18-vuotiaat voivat tehdä ajanvarauksen kolmannelle rokotukselle mikäli vaadittava annosväli täyttyy, Kangasalan kaupunki tiedottaa.

Kolmannen rokotukset voi saada aikaisintaan viiden kuukauden päästä toisesta annoksesta. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Kolmansia annoksia suositellaan myös alle 30-vuotiaille miehille, mutta he saavat ainoastaan Comirnaty-rokotetta.

Tämän hetkisen linjauksen mukaan rokotteiden riistiinkäyttö on turvallista, joten henkilöt, jotka ovat saaneet Comirnatya ensimmäisellä ja toisella kerralla saaneet voivat varata ajan Spikevax-rokotteelle, jos Comirnaty-rokotteelle ei ole vapaita aikoja toivottuna ajankohtana.

Useita walk in -päiviä

Kangasalla koronarokotuksen voi ottaa paitsi ajanvarauksella myös walk in -päivinä. Ajanvaraus kannattaa tehdä verkossa.

WALK-IN -rokotuspäivät:

Prisma, Kangasalan kaupunki-info (Mäkirinteentie 1)

la 11.12. klo 8.30-15

la 18.12. klo 8.30-15

Pälkäne, Perhekeskus Pirtti (Keskustie 1)

to 16.12. klo 8.30-15

Sahalahden terveysasema (Kurvishöllintie 8)

ti 18.1. klo 8.30-15

ti 8.2. klo 8.30-15

Tällä hetkellä Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen rokotuskattavavuus on yli 12-vuotiailla ensimmäisen rokotteen osalta 88,5 prosenttia, toisen annoksen osalta 81,7 prosenttia  ja kolmannen annoksen osalta 4,9 prosenttia.

Hoitotyön johtaja Jenni Aunio-Ahmavuo kertoo, että koronapassiin käyttöönoton myötä rokotteita otetaan innokkaammin. Hänen mukaansa uusia ykkösrokotteen ottajiakin on edelleen ja rokotuskattavuus nousee hiljalleen.

– Toivottavasti 90 prosentin tavoitetason yli päästään pikimmiten.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.