Koti Uutiset Kolmas kerta toden sanoo, uskoo Idols-kilpailija Noora Mäkinen

  Kolmas kerta toden sanoo, uskoo Idols-kilpailija Noora Mäkinen

  0
  Noora Mäkisellä on jo kokemusta laulukilpailuista. Hän on hakenut kaksi kertaa aikisemmin Idols-kilpailuun ja kerran Voice Of Finlandiin vuonna 2015.

  Kangasalta lähtöisin oleva Noora Mäkinen, 21, haki tänä vuonna kolmatta kertaa Idols-ohjelmaan. Viime viikon torstaina selvisi, että hän jatkaa kymmenen parhaan joukossa.

  Eniten häntä jännitti kameroiden edessä olo. Siihenkin hän sanoo nyt tottuneensa, sillä kokemusta laulukilpailuista on hänelle ehtinyt kertyä. Idolsiin hän on pyrkinyt kolme kertaa ja kerran Voice Of Finland -kilpailuun.

  – Olisi pitänyt kuunnella äitiä ja treenata vielä muutama vuosi, Mäkinen toteaa vuoden 2015 Voice Of Finlandista, johon hän haki samana vuonna kun haki ensimmäistä kertaa Idolsiin.

  Harjoittelulla pääseekin pitkälle, sillä tällä hetkellä meneillään olevassa Idolsissa hän on onnistunut kapuamaan jo kymmenen parhaan joukkoon. 

  Seuraavaksi, eli tämän viikon torstaina, joukosta tippuu vielä kaksi ja edessä ovat semifinaalit.

  Vaikka ensimmäisen Idols-kokemuksen ja Voice Of Finlandin jälkeen Mäkinen ajatteli, ettei hae musiikkikilpailuihin enää koskaan, kuluneen viiden vuoden aikana ajatus muusikonurasta on vain vahvistunut. 

  Tällä hetkellä Mäkinen opiskelee Pirkanmaan musiikkiopiston pop/jazz-linjalla kolmatta vuotta. Aikaisemmin hän on valmistunut parturi-kampaajaksi Pyynikin Tredusta.

  – Haluaisin antaa ihmisille lohtua ja samastumispintaa musiikin avulla. Se on antanut minulle paljon voimaa, kun sitä on tarvinnut.

  Mäkinen kaavailee jatkossa myös säveltävänsä musiikkia, mutta hänen mukaansa sävellystyö vaatii vielä opiskelua. 

  Omassa musiikissaan hän haluaisi rikkoa genrerajoja uudella tavalla ja yhdistää esimerkiksi folk-, pop-, rock- ja räpmusiikkia.

  Idolsissa Mäkinen on erottunut muun muassa räppäystaidollaan. Räppiä hän kuunteleekin paljon, mutta myös esimerkiksi folk-poppia. 

  Artistimieltymykset muuttuvat vuodenajan ja mielialan mukaan, mutta yhdeksi kestosuosikikseen Mäkinen mainitsee James Bayn.

  Mäkinen uskoo, että hyvän laulu- ja esiintymistaidon lisäksi Idols-tuomarit etsivät tänä vuonna persoonaa. 

  Mäkisen mukaan viime vuonna kisassa taas etsittiin jonkinlaista popprinsessaa. Tuomareina ovat tällä kertaa Jone Nikula, Elastinen, Maija Vilkkumaa sekä Jannika B.

  – Uskon, että voisin hyvinkin olla se heidän etsimänsä persoona. Toisaalta kymmenen parhaan joukossa olemme kaikki erilaisia vahvoja persooniamme.

  Tuomareista Mäkinen pitää paljon, sillä he ovat keskenään erilaisia. Erilaisuuden ansiosta kilpailijoiden saama palaute on monipuolista. 

  Nikula on suora ja rehellinen, ja hänellä ovat kehut harvassa. Jannika B taas antaa usein käytännön pähkinöitä purtavaksi.

   – Viimeksi hän kehotti minua miettimään, millaista musiikkia haluan tehdä, haluanko tehdä suomeksi vai englanniksi ja mikä on juuri minua.

  Mäkinen uskoo, että juuri nyt on hyvä aika uusille artisteille. Moni suomalainen artisti on lopettanut tai jäänyt tauolle, kuten Antti Tuisku, Haloo Helsinki ja Cheek.

  – On hyvä aika iskeä läpi, Mäkinen sanoo.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän