Koti Uutiset Kolmas kiinnitys finaalipaikkaan

  Kolmas kiinnitys finaalipaikkaan

  0
  Korkealta ja kovaa. LP:n Chantale Riddle on vahvassa kevätvireessä. HPK:n torjunta ei saanut lauantainakaan kiinni lujaa lyövää amerikkalaista. Kuva: Jouni Valkeeniemi
  LP Kangasala–HPK 3–1 (25–27, 25–23, 25–22, 25–23)
   
  Urheilussa monta on ihmeellistä asiaa. Yksi niistä on taisteluilme, jolla LP Kangasala onnistui kääntämään kolmannenkin välieräottelun HPK:ta vastaan. Yli 400-päinen kotiyleisö sai lauantai-iltapäivänä todistaa, kuinka hämeenlinnalaisten selkäranka taipui taas muutamasta nikamasta.
  – Olemme lähellä, kun erien pistemääriä katsoo. Eikä 3–0-tilanne sarjassa merkitse mitään, sillä jokainen peli lähtee nollasta, HPK:n päävalmentajan paikalle perjantain tappion jälkeen vaihdettu Luca Chiappini totesi.
  Silminnähden väsyneen miehen sanat kuulostivat helinältä. Apuvalmentajana aiemmin toiminut Chiappini joutui tulikasteeseen pahassa paikassa, ja vielä pahemmaksi sen teki kahden pelaajan loukkaantuminen pelin aikana. Eveliina Rautiainen loukkaantui lämmittelyssä ja Anna Boricheva toisessa erässä.
  – Pelaajat antoivat kaikkensa, olen heistä ylpeä, mies vakuutti.
   
  HPK:n kaikkensa antaminen ei vain huippuvireistä LP:tä vastaan riitä. Punanuttujen peli kestää muutaman typeränkin virheen, sillä tosipaikassa – kuten eräpalloissa – sen kantti on vastustajaa kovempi. Ratkaisupalloja saivat nakella kenttään Salla Karhu, Alison Landwehr sekä kylmäpäinen Daniela Öhman.
  – Hienolta tuntui. Osui käteen, joukkueen nuoriso-osastoa edustava 1997 syntynyt Öhman totesi neljännen erän sekä koko ottelun ratkaisseesta täräytyksestään.
  Öhman oli lukemin 12/+11 yksi joukkueensa tehokkaampia. Joukkueen muita tehopelaajia olivat Chantale Riddle (16/+11), Salla Karhu (16/+7) sekä Roosa Laakkonen (14/+10). Onnistumisia tulee joukkueelle nyt niin laajalla rintamalla, että Eveliina Vilposen yhä jatkuva kuumeilu ei sitä heilauta. Jokainen yksittäinen onnistuminen parantaa joukkueen iloista peli-ilmettä, ja se näkyy kotikatsomoihinkin.
  – Onnistuminen kentällä on paras tunne, saa tuuletella kunnolla. Meillä on hyvä fiilis päällä, Laakkonen riemuitsi ottelun päätteeksi.
   
  Fiilis on niin hyvä, että pitkän otteluputken tuoma väsymyskään ei joukkueen jaloissa juuri paina.
  – Pitkä sarja alkaa varmasti painaa, mutta hienosti tytöt taas taistelivat. Tämä oli varmasti sarjan tiukin peli, LP:n päävalmentaja Tuomas Alatalo totesi.
  LP:llä on mahdollisuus napata paikka loppuotteluissa tiistaina 17.3. kello 18.30 alkaen Pitkäjärvellä.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän