Kolmas voitto toi välieräpaikan

0
LP:n pelaajilla on riittänyt tuulettamisen aiheita, kuten myös päävalmentaja Kai Steniuksella ja apuvalmentaja Ismo Tahvanaisella (etualalla selin). Kuva maanantain pelistä Pitkäjärveltä. Kuva: Jouni Valkeeniemi

Oriveden Ponnistus–LP Kangasala 2–3 (25–15, 21–25, 22–25, 25–23, 9–15)

LP Kangasala varmisti paikkansa mestaruussarjan neljän parhaan joukossa voittamalla keskiviikon vieraspelissä Oriveden Ponnistuksen. Joukkueet kohtasivat toisensa kolmannen kerran ja peli oli arvatenkin tiukempi kuin aikaisemmin. Joukkueet tekivät lähes yhtä paljon pisteitä ottelun aikana.

LP:n päävalmentaja Kai Steniuksen mukaan välieräpaikka oli odotettavissa.

– Ei se silti mitenkään varmaa ollut. Itseluottamus kasvoi voittojen myötä. Kyllä me voittoa lähdimme hakemaan.

Ensimmäinen erä oli LP:lle vaikea, ja joukkue sai ainoastaan 15 pistettä. OrPo lähti heti pelin alussa syöttämään vaikeita riskisyöttöjä, joihin LP:n vastaanotto ei kyennyt vastaamaan.

– Kun saimme pallon ylös, niin hyökkäykset olivat aika lailla pehmeitä ja teimme myös virheitä.

Steniuksen mukaan ensimmäisen erän huono startti ei kuitenkaan aiheuttanut murheita. Erä laitettiin jännityksen piikkiin.

Toinen erä lähti jo paremmin käyntiin. Oni Lattinin tilalle vaihdettiin Taija Tikka ja Annukka Paloniemen tilalle vaihdettiin Jutta Riikonen.

– Vaihdos rauhoitti vastaanottotilannetta. Jutta pääsi kokeilemaan ja onnistui, joten hän jäi kentälle.

Kolmannessa erässä tuli jälleen voitto, mutta neljännessä erässä LP hävisi tiukasti OrPolle. Ottelu venyi viiteen erään asti, ja joukkueet ottivat mittaa toisistaan jopa kahden ja puolen tunnin verran.

Myös tunteet kuumenivat pelin edetessä. Päätuomari Kenneth Aro jakoi molempien joukkueiden päävalmentajille punaiset kortit.

– Kenneth on ihan oma lukunsa tuossa tuomaristossa. Hän näyttää heti korttia, jos vähääkään ilmeilee.

Viides erä päättyi LP:n ylivoimaiseen voittoon. Joukkue vaihtoi keskipelaajien paikkoja, ja verkolle saatiin joukkueen paras hyökkäysketju, kun Jessica Wagner ja Danielle Brisebois siirtyivät etukentälle.

LP:n tavoite on kasvanut matkan varrella koko ajan. Kun Stenius ja Ismo Tahvanainen joulukuussa aloittivat valmennustiimissä, tavoitteena oli olla kuuden parhaan joukossa. Seuraava tavoite oli olla neljän parhaan joukossa ja nyt, kolmen taistelun jälkeen OrPoa vastaan, sekin tavoite on saavutettu.

Mikä on seuraava realistinen tavoite?

 – Nyt, kun olemme neljän parhaan joukossa, ei voi olla mitään muuta tavoitetta kuin mestaruus.

Vastustajat ja panokset kovenevat. Suuria parannuksia on mahdotonta tehdä, sillä harjoituksia ei enää ole. Steniuksen mukaan on tärkeää, että myös jatkossa koko joukkue on mukana pelissä.

– Itseluottamusta alkaa olla riittävästi, ja tiukat paikat hoidetaan kotiin.

Tiukkoja paikkoja on varmasti luvassa, sillä seuraavaksi LP Kangasala kohtaa LP Viestin.

 

Välierien otteluohjelman löydät tästä!

 

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.