Kolme seuraa Kangasalta sai opetus- ja kulttuuriministeriön harkinnanvaraista avustusta

0
Kolme urheiluseuraa Kangasalta sai opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämiseen tarkoitettua tukea. Kuva: Arkistokuva

Kolme kangasalalaista urheiluseuraa on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä seuratoiminnan kehittämistukea.

Kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen ja monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Kangasalan Urheilijat KU-68 ry sai 15 000 euroa uuden työntekijän palkkaamiseen.  Seuran puheenjohtaja Reijo Hermanfors kertoo, että seuran toiminta on laajentunut niin, että toimistolle tarvitaan työntekijä hoitamaan toimistotehtäviä.  Uuden työntekijän toimenkuvaan kuuluisi myös liikunnanohjaajan tehtäviä. Hän voisi muun muassa sijaistaa nykyisiä ohjaajia tarvittaessa.

KU-68 työllistää tällä hetkellä kolme liikunnanohjaaja. Toiminnan kasvu on lisännyt myös toimistotyötä, eikä ole tarkoituksenmukaista, että liikunnanohjaajat istuvat toimistolla.

— Tämä vahvistaa koko seuran toimintaa ja auttaa meitä pitämään laadusta kiinni, kun on omaa, vakituista väkeä töissä, selvittää Hermanfors.

Avustus kattaa vajaat puolet uuden työntekijän kuluista.

KU-68 tavoitteena on entisestään laajentaa toimintaa. Seuran alla toimii useita liikuntalajeja. Suurin osa seuran toiminnasta on harrasteliikuntaa. Hermanforsin mukaan kilpaurheilijat kattavat omat kulunsa, ja seuran varoilla pyöritetään nimeen omaan lasten ja nuorten harrasteurheilua.

Lentopalloseura Kangasala ry sai 9 000 euroa jo viime vuonna aloitettuun projektiin, jolla etsitään laatua lentopalloiluun. LP:n varapuheenjohtaja Tanja Vaalivirta kertoo, että kyse on juniori- ja harrastepuolen kehityshanke.

— Tarkoitus on saada juniorivalmentajille tukea ja koulutusta valmennuspäällikön myötä sekä saada pidettyä dropout-ikäiset nuoret seurassa mukana, kertoo Vaalivirta.

Hanke alkoi viime vuoden toukokuussa ja nyt myönnetty raha on tarkoitettu toukokuussa alkavalle toiselle vuodelle.

Vaalivirran mukaan tuloksia on syntynyt jo ensimmäisen vuoden aikana. Hanke elää ja muuttuu matkan varrella, mutta jo nyt siitä on hänen mukaansa ollut seuralle hyötyä.

Myös Kangasala SK sai kehittämistukea kaksivuotisen projektin toisella vuodelle. Tuen avulla on palkattu osa-aikainen seuratyöntekijä, jonka tehtäviin kuuluu muun muassa harrastajamäärän kasvattaminen, seuran tiedotus sekä 14—20-vuotiaiden SM-ryhmän toiminnasta vastaaminen.

Outi Hytönen aloitti seuratyöntekijänä viime vuoden marraskuussa. Kevääksi oli paljon suunnitelmia, muun muassa käyntejä kouluilla sekä aikuisten suunnistuskoulu, mutta ne on kaikki jouduttu siirtämään koronatilanteen vuoksi.

Hytönen kertoo, että omatoimirastien karttoja on kyselty paljon, joten kiinnostusta suunnistukseen riittää.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.