Kolmenkympin nopeusrajoitusalue laajenee: Uudet liikennemerkit pystytetään toukokuussa Kangasalan ja Sahalahden keskustaan

2
Toukokuussa tästä saa ajaa kohti keskustaa enintään 30 kilometrin tuntinopeudella.
Toukokuussa tästä saa ajaa kohti keskustaa enintään 30 kilometrin tuntinopeudella.

Kaupunki haluaa hillitä ajonopeuksia sekä Kangasalan että Sahalahden keskustassa.

Näillä näkymin toukokuussa pystytetään liikennemerkit, jotka kertovat 30 kilometriä tunnissa aluenopeusrajoituksen astuneen voimaan uusilla tieosuuksilla.

Kolmenkympin nopeusrajoitukseen on jo hyvän aikaa totuteltu Kangasalan torin ympäristön kaduilla ja osalla kirkonkylän niin sanotuista liityntäkaduista. Liityntäkaduilla tarkoitetaan tavallisten asuntokatujen lisäksi hidas-, piha- ja kävelykatuja sekä kävelypainotteisia katuja.

Sahalahden keskustan alueen kadut ovat enimmäkseen liityntäkatuja, joiden nopeusrajoitukseksi on määritelty 30 kilometriä tunnissa.

Yhtenäisyyden vuoksi jatkossa kolmenkympin alue alkaa Kurvis-Höllintien, Marjatien ja Paatialantien alusta ja se ulotetaan myös Kurviksenkujalle.

Liikenneinsinööri Jutta-Leea Ylösen mukaan kaupunki on linjannut, että liityntäkaduilla noudatetaan kolmenkympin aluenopeusrajoitusta. Nopeuksien alentaminen on perusteltua jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden takia.

Kun uudet aluerajoitukset tulevat voimaan, voidaan niiden vaikutusalueella sijaitsevat hidasteista varoittavat liikennemerkit poistaa.

– Tieliikennelain mukaan hidasteita ei tarvitse erikseen merkitä kaduilla, joilla on enintään 30 kilometrin aluetuntinopeusrajoitus, toteaa Ylönen.


Kolmenkympin rajoitus myös Kangasvuokonpolulle

Suurin sallittu nopeus laskee Kangasvuokonpolulla Vatialassa 30 kilometriin tunnissa. Vielä toistaiseksi voimassa oleva taajamarajoitus sallii ajella enimmillään 50 kilometrin tuntinopeudella.

Myös Kangasvuokonkatu luokitellaan liityntäkaduksi.

2 kommenttia

  1. Toivottavasti viesti menee myös poliisille. Ainakin Finnentiellä nuoriso ajaa nytkin vain ja ainoastaan kaasu pohjassa. Hyödytön rajoitus jos sitä ei kukaan valvo.
    Joku koronakokoontuminen on nytkin menossa, kun kymmeniä mopoja ja mopoautoja ajaa letkassa ohitse. Ja vanhemmat, yrittäkää edes… Keskustan alueelta kuolee joka toinen jos tauti leviää 🤧😷🤧

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.