Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kompakti asumistapa kiinnostaa

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 21.2.2018 kello 7.00

Taakse ovat jääneet ajat, jolloin mahdollisimman suuri tontti ja rakennusoikeus olivat lapsi­perheen tärkeimmät valintakriteerit uuden kodin sijainnille.

Kerros­talo- ja rivitaloasuntoja myydään Kangasalla vuosi vuodelta enemmän. Käytettyjen oma­kotitalojen kauppa sen sijaan junnaa paikallaan tai on jopa vähentynyt.

Nyt halutaan helppoutta ja joukkoliikenteen läheisyyttä. Kangasalla on onneksi nähty tämä suunta ja ennen kaikkea tartuttu toimeen.

Kangasala esittää Tampereen kaupunkiseudun joukko­liikennelautakunnalle joukkoliikenteen kehittämistä: nopeampia yhteyksiä ja tiheämpää vuoroväliä.

Samaan aikaan kaupunki helpottaa ja yksin­kertais­taa tonttien lohkomista, jotta käyttämättömät alueet saadaan hyöty­käyt­töön.

Kaavoituksen vieminen kohti tiiviimpää asutusta ja joukkoliikenteen tihentäminen ovat kaksi asiaa, jotka kulkevat käsi kädessä toinen toistaan tukien.

Kangasalta tehdyt joukko­liikennematkat ovat kolmen viime vuoden aikana kasvaneet vuosittain yli 20 prosenttia. Viime vuonna matkoja tehtiin liki 1,5 miljoonaa.

Vuorotiheyden kasvattaminen ja lippujen halpeneminen ovat merkinneet kaupungille lisääntynyttä rahanmenoa. Kolmessa vuodessa menot ovat lisääntyneet noin 200 000 eurolla.

Jokainen euro on sen arvoinen, totesi kaupunginjohtaja Oskari Auvinen hiljattain valtuuston kokouksessa. Tämä on varmasti totta.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös