Koti Pääkirjoitus Koodaus on tulevaisuuden kirjoitustaito

  Koodaus on tulevaisuuden kirjoitustaito

  0

  Kangasala haluaa tarjota lapsille ja nuorille mahdolli­suuden kunnollisiin digitaalisiin oppimisympäristöihin ja koodauksen salojen oppimiseen.

  Kaupungin hallinnoimasta Björkqvist-rahastosta on myönnetty hankkeelle ensi vuodelle yli 140 000 euroa ja vuosille 2020-2023 yhteensä liki 100 000 euroa.

  Kohde sopii rahaston tarkoitusperiin hienosti, koska kauppias Fredrik Björkqvistin varoilla perustettu rahasto tukee juuri sivistys-, opetus- ja kulttuurityötä Kangasalla.

  Digitaidot ovat tulevaisuudessa kirjoitustaitoon verrattava asia, siksi se on sivistystyötä par­haim­mil­laan ja moderneimmillaan.

  Pääosa rahoista menee laitteiden hankintaan, pienempi osa käytetään muun muassa erilaiseen hanketyöhön ja muihin toimintoihin.

  Digi on varsin hyvä renki, mutta huono isäntä – vanhaa sananlaskua mukaillen.

  Laitteilla ei vielä paljon tehdä, jos niitä ei osata käyttää. Siksi on todella tärkeää, että opettajat saavat riittävästi koulutusta ja aikaa perehtyä aiheeseen.

  Digitaalisesta koulusta on kohkattu nyt hyvän aikaa. Valitettavasti se on näyttäytynyt enemmän kaaokselta kuin todellisilta onnistumisilta.

  Tässä hankkeessa on mahdolli­suus ottaa opiksi ja tehdä asiat paremmin.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän