Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Korjauspäätöksen pyörtäminen ihmetyttää urheiluväkeä – Pikkolan urheilutalon lattiaremontti siirtyy taloussyistä

Pikkolan urheilutalon liikuntasalin erikoinen haju on kiusannut salin käyttäjiä jo pitkään. Tiloissa on tehty kuntotutkimuksia, joissa on löytynyt kosteutta ja vaurioita liikuntasalin lattiarakenteessa sekä vaurioitunut putkikanaali. Ongelmat oli tarkoitus korjata tämän kevään ja kesän aikana. Kaupunki tiedotti urheiluseuroja ja muita tilojen käyttäjiä remontista hyvissä ajoin.

Uutiset - 18.4.2019 kello 10.00
Kangasalan Sanomat
Korjauspäätöksen pyörtäminen ihmetyttää urheiluväkeä – Pikkolan urheilutalon lattiaremontti siirtyy taloussyistä
Voimisteluohjaajat Ansa-Maria Alatalo ja Sirja Salovesi ohjaavat lapsia Pikkolan urheilutalolla. Temppuilemassa Helmi Jussila (puolapuilla) ja Anji Liu.

Siksi Kangasalan Naisvoimistelijoiden pitkäaikainen aktiivi Marjatta Tiitola oli äimissään lukiessaan viime viikon Kangasalan Sanomista remontin peruuntumisesta.

– Ei kai tällaisia remontteja voi kaikessa hiljaisuudessa vain perua?  Sali on aktiivisessa käytössä ja lattian remonttia on odotettu.

– Muutenkin on ihmeellistä ettei lattiaa korjattu muutama vuosi sitten, kun koko talo peruskorjattiin. Luulisi että olisi ihan perusasioita tutkia lattiat, Tiitola puhahtaa.

Peruuntumisen taustalla ovat taloudelliset syyt. Korjaustyö kilpailutettiin maaliskuussa. Kangasalan kaupunki pyysi korjauksesta tarjouksia seitsemältä urakoitsijalta. Määräaikaan mennessä kolme urakoitsijaa jätti tarjouksen, joista yksikään ei kohdannut hankkeeseen budjetoidun 80 000 euron kanssa.

–Tarjoukset ylittivät summan niin merkittävästi, että hankintaa ei voitu tehdä, rakennuttaja Timo Harra kertoo.

Tarkemmin hän ei halua avata tarjoussummien sisältöä, koska tavoitteena on kilpailuttaa hankinta uudelleen ensi vuonna.

– Toivottavasti saamme edullisempia tarjouksia ja hankkeelle riittävästi investointimäärärahaa vuodelle 2020, Harra toteaa.

 Aiempiin korjaustöihin rakennuttaja ei osaa ottaa kantaa, koska ei ole vielä silloin työskennellyt kaupungin palveluksessa.

–Tietojeni mukaan urheilutalon korjaustyöt suoritettiin vuosina 2012–2013. Kangasalla on tuon jälkeen vaihtunut merkittävästi henkilöstöä.

Urheilusalin alla kulkeva putkikanaali on nyt alipaineistettu. Sillä estetään haitallisten ilmavirtausten kulkeutuminen sisätiloihin.

– Alipaineistuksen oli alun perinkin tarkoitus jäädä pysyväksi korjaustoimenpiteeksi muiden korjausten ohella. Putkikanaalin alipaineistuksen toimivuutta tullaan seuraamaan taloautomaation kautta, Harra kertoo.

Päivisin tiloissa liikkuvat koululaiset. Urheiluseuroille ja yhdistyksille vuoroja jakaa kaupungin vapaa-aikapalvelut. Vapaa-aikakoordinaattori Asko Koskinen kertoo, että Pikkolan urheilutalon tilat eivät remontin takia olleet mukana kesäkauden tilavarauksien haussa. Haku päättyi maanantaina.

– Remontin peruuntuminen oli meillekin yllätys, mutta nyt kun sali onkin käytössä, niin kesälle salivarauksia tehneillä on halutessaan mahdollisuus vaihtaa vuoronsa sinne, Koskinen toteaa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös