Korona-altistuksia Vatialan koulussa – ”Altistuneiden määrä saattaa vielä tarkentua”

0

Kangasalan kaupunki tiedottaa korona-altistuksista muun muassa Vatialan koulussa.

Kangasalla on kaupungin tiedotteen mukaan altistunut koronavirukselle noin 30 henkilöä, joista suurin osa on Vatialan koulussa. Koulussa on yhteensä noin 25 altistunutta.

Kaikkiin altistuneisiin otetaan yhteyttä viimeistään keskiviikkona 13. tammikuuta, ja heidät asetetaan karanteeniin.

Karanteeniin asetetuille järjestetään kaupungin mukaan etäopetusta. Muiden osalta koulu jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

Tiedotus karanteeniin asetettujen kohdalla tapahtuu henkilökohtaisesti.

Kangasalan kaupungin johtava ylilääkäri Tiina Viitaniemi kertoo Kangasalan Sanomille, että joukkoaltistuminen on tapahtunut nimen omaan koulussa. Muualla joukkoaltistuksia ei ole ainakaan tämän hetken tietojen mukaan tapahtunut.

– Nämä ovat vielä noin-lukuja, joiden pohjalta asiaa lähdettiin viemään eteenpäin tänään iltapäivällä. Altistuneiden määrä saattaa siis tarkentua vielä huomenna, Viitaniemi sanoo.

Hän kertoo, että koulualtistuminen on tapahtunut viime viikolla. Viitaniemi ei ota kantaa siihen, onko kyseessä oppilas vai henkilökunnan jäsen.

Hän rauhoittelee kuitenkin muistuttamalla, että Suomessa tapahtuneissa koulualtistuksista on tullut vain hyvin vähän jatkotartuntoja.

– Se on ollut tässä viruskannassa noin prosentin luokkaa, vaikka kyseessä olisi ollut suuriakin altistuksia, kuten viime keväänä Pitkäjärven koululla.

Kangasalan kaupungin opetuspäällikkö Merja Lehtonen kertoo, että korona-altistuminen tapahtui Vatialan koulussa yhtenä päivänä viime viikon lopulla.

– Altistuneet henkilökunnan jäsenet on jo tavoitettu ja Wilmassa on lähtenyt vanhemmille viestiä. Kaikki altistuneet oppilaat tavoitellaan henkilökohtaisesti mahdollisimman pian. Etäopetus lähtee käyntiin heti aamulla, Lehtonen sanoo.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.