Korona pakotti asuntojen ryhmäesittelyt verkkoon – tällä suojataan sekä ostajaa että myyjää

0
Asuntoihin ei voi koronaepidemian aikana järjestää yleisiä ryhmänäyttöjä, mutta niitä esitellään nyt verkossa livenä. Kaikki ostajat näkevät asunnon yhtä aikaa, ja voivat liittyä mukaan läehtykseen. Kuva: Iclipart

Koronaviruksen vuoksi maahan julistettu poikkeustila poikkeustila on haastanut monet yritykset miettimään vaihtoehtoisia keinoja oman toiminnan toteuttamiseen.

Kiinteistöalalla on ryhdytty järjestämään asuntonäytöistä livelähetyksiä verkon välityksellä.  SP-Kodit polkaisi pystyyn sovelluksen, jonka avulla live-esittely onnistuu.

– Välittäjä esittelee kohteen asiakkaalle älylaitteen eli puhelimen tai tabletin kautta. Asiakas voi sovittuna näyttöaikana seurata omalta laitteeltaan asuntonäyttöä ja esittää samalla myös kysymyksiä, kertoo SP-Koti Aulan yrittäjä Johanna Peltonen.

Live-esittelyssä sovitaan samalla tavalla esittelyaika kuin tavallisessakin ryhmäesittelyssä. Halukkaat liittyvät mukaan lähetykseen.  Jos kohde kiinnostaa, järjestään yleensä vielä tavallinen yksityisnäyttö paikan päälle.

– Tällä mahdollistetaan esimerkiksi riskiryhmään kuuluvien myyjien kotien esittelyt. Samalla vältetään turhat kulkemiset toisen kotona isoina ryhminä, kertoo Peltonen.

Peltosen mukaan palvelu on kehitetty nopealla aikataululla juuri tätä tilannetta varten.

SP-Kodit lisäävät kauppakirjaan niin sanotun koronalausekkeen, joka koskee hallinnanluovutusta. Jos myyjä on määrätty karanteeniin, niin hän ei ole korvausvelvollinen hallinnan luovutuksen viivästyksen vuoksi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.