Korona ruuhkautti terveyspalveluiden puhelinpalvelun – Kysyimme, miten yhteyden OmaAsemaan voi yrittää saada

0
OmaAsemien ajanvarausnumeroiden takaisinsoitto ei toimi koronan aiheuttaman ruuhkan vuoksi. Sosiaali- ja terveyspalveluista kerrotaan, että puhelinruuhkaa pyritään purkamaan uusia sairaanhoitajia rekrytoimalla. Kuva: arkisto

Kangasalalaiset ovat ihmetelleet, miksi kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden takaisinsoittopalvelu ei toimi. Tavallisesti sosiaali-ja terveyspalveluiden ajanvarausnumeroihin voi jättää takaisinsoittopyynnön, jos linjoilla on ruuhkaa.

Syyskuun alussa kaupunki tiedotti, että takaisinsoittopalvelut eivät toimi koronapuhelimen ruuhkan vuoksi.

Silloin kerrottiin, että 30 minuutin jonotusajan täytyttyä tiedot soitetusta puhelusta ohjautuvat kuitenkin terveyspalveluiden listalle. Numeroihin soitetaan takaisin mahdollisuuksien mukaan.

Lue lisää: Kaupungin koronapuhelin edelleen ruuhkautunut – Omaoloa käyttämällä voi nyt ehkäistä jonottamisen

Kysyimme puhelinpalveluiden tämänhetkisestä tilanteesta sähköpostitse johtavalta ylilääkäriltä Tiina Viitaniemeltä, joka tiedusteli asiaa avoterveydenhoidon johdosta.

Onko tiedossa, kuinka kauan takaisinsoittopalvelu on vielä pois käytöstä?

– Kangasalan terveyspalvelujen puhelinpalvelu on ruuhkautunut koronakauden aiheuttaman lisääntyneen palveluntarpeen vuoksi. Takaisinsoittopalvelu ei tällä hetkellä kovan ruuhkan vuoksi toimi normaalisti, vaan palautamme sen toimintaan heti, kun saamme ruuhkan purettua.

– OmaAsemilla ja korona-asioissa vastataan satoihin puheluihin viikoittain. Esimerkiksi viikolla 39 vastasimme 1 238 puheluun.

– Pyrimme jatkuvasti rekrytoimaan uusia sairaanhoitajia korokaudenkauden aiheuttaman lisääntyneen näytteenoton sekä koronapuhelimen ruuhkautumisen vuoksi. Joudumme mahdollisesti väliaikaisesti siirtämään kiireetöntä hoitajavastaanottoa purkaaksemme puhelinruuhkaa.

Miten asiakas saa yhteyden OmaAsemalle, jos puhelimeen ei vastata, eikä sieltä soiteta takaisin?

– Koronapuhelin palvelee edelleen numerossa 03 5655 4030 maanantaista perjantaihin kello 8-15. Koronavirusepäilyssä voi ottaa yhteyttä myös Omaolo-palvelun kautta.

– OmaAsemien numerot löytyvät kaupungin verkkosivuilta. Hoitajalle voi jättää soittopyynnön sähköisellä ajanvarauksella. Hoitaja soittaa varattuna aikana ja arvioi puhelimessa hoidon tarpeen, sen kiireellisyyden ja tarvittaessa sopii vastaanottoajan.

– Ajanvarausten peruutukset kannattaa tehdä tekstiviestillä numeroon 044 481 3100. Tekstiviestillä voi perua ajan koronanäytteenottoon, hengitystieinfektiovastaanotolle sekä OmaAsemien hoitajien ja lääkäreiden vastaanotolle.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.