Koronanyrkki: Lasten ryhmäharrastustoiminta voi palata sisätiloihin Pirkanmaalla

0
Kuva: Pixabay
Kuva: Pixabay

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä linjaa, että vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa vapautetaan Pirkanmaalla koronarajoituksista ensi viikosta lähtien. Harrastamisessa täytyy kuitenkin yhä noudattaa OKM:n turvaohjeistusta.

Harrastuksissa tulee olla korkeintaan kymmenen henkilön ryhmiä eikä kilpailuja voi järjestää. Koronanyrkki tiedottaa, että ensi viikolla arvioidaan nuorten harrastusmahdollisuuksia.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee museoiden, kirjastojen, kylpylöiden, uimahallien, saunojen, kauppakeskusten oleskelutilojen ja nuorisotilojen kiinni pitämistä ainakin 30. huhtikuuta asti. Näiden avaamista arvioidaan uudelleen huhtikuun kuluessa.

– Tässä tilanteessa tarvitaan nyt uskoa, toivoa ja malttia. Jos vielä jaksaisimme muutaman viikon rajoituksia, mahdollisuudet vapaammalle kesän vietolle paranisivat, sanoo pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla laskusuunnassa. Ilmaantuvuus oli edeltävän kahden viikon ajalla 69 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten testitulosten osuus Fimlabissa testatuista oli viime viikolla 2,4 prosenttia.

Näytteissä kävijöiden määrä on edelleen alhaisempi kuin pääsiäistä edeltävällä viikolla. Sairaalahoidon tarve on ohjausryhmän tiedotteen mukaan vähentynyt pääsiäistä edeltävästä ajasta.

Päiväkodeista ja kouluista ei uusia tartuntoja

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin yhteensä 185 uutta tartuntaa. Liki kolmasosa sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa.

Perhepiiristä saatiin viime viikolla 58 tartuntaa. 34 tapausta kaikista tartunnoista saatiin tapaamalla läheisiä ja tuttavia perheen ulkopuolella.

14 tartuntaa tuli työpaikalta, 12 tapausta todettiin vastaanottokeskuksesta. Ulkomailta tuli neljä tartuntaa.

Aikuisten sisäliikuntaharrastuksista tuli kolme tartuntaa, ja hoiva- tai hoitoyksiköstä yksi tartunta. Muita yksittäisiä tartuntoja tunnetuista lähteistä tuli yhteensä 13 tapausta.

Päiväkodeista, kouluista tai yksityisistä juhlista ei todettu viime viikolla tartuntoja.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.