Koronanyrkki: Pirkanmaan tilanne hiukan epävakaa – Lasten harrastustoimintaan tarkennuksia

0

Pirkanmaan alueellinen pandemiatyöryhmä kokoontui tiistaina ja antoi kokouksen jälkeen katsauksen maakunnan koronatilanteesta. Koronanyrkin mukaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa ja parhaillaan hiukan epävakaa.

Viimeisen viikon aikana jäljitetyt tartunnat ovat tulleet pääosin ulkomailta ja ravintoloista.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 155 koronatartuntaa. Näistä 108:n tartunnan lähde pystyttiin koronanyrkin mukaan jäljittämään.

Ulkomailta tuli 31 tartuntaa 14:sta eri maasta. Neljästä eri baarista tuli kaikkiaan 20 koronatapausta. 

Omasta perhepiiristä saatiin 24 tartuntaa. Sukulaisten ja ystävien tapaamisista kertyi 11 tartuntaa.

Yhdeksän tapausta tuli kuudesta eri työpaikasta. Aikuisten harrastuksista tuli viisi tartuntaa. Hoito- tai hoivayksiköstä saatiin kaksi, koulusta yksi ja muita tapauksia oli viisi.

Muista tapauksista neljä tuli Leviltä. Tartuntoja kertyi eniten 20-29-vuotiaille.

Lasten ja nuorten koronatartuntoja on analysoitu Pirkanmaalla tarkemmin viime elokuusta lähtien. Yleisin tartunnan lähde on tartunnoissa oma koti.

Lasten harrastuksista on tullut hyvin vähän tartuntoja. Kouluissa lähes 3000 lasta ja nuorta on ollut karanteenissa elokuun alusta laskien. Altistuneista on sairastunut yksi prosentti.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä piti voimassa nykyiset suositukset, mutta tarkensi lasten ja nuorten harrastustoiminnan linjauksia. Harrastustoiminnan suositukset ovat voimassa 8. helmikuuta asti.

Pirkanmaalla lapset ja nuoret voivat osallistua ohjattuun harrastustoimintaan myös sisätiloissa. Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat kuntien sisäliikuntatiloissa ovat kuitenkin toistaiseksi kielletty, ellei ole kyse ole sarjalisenssi- tai ammattilaisurheilusta.

Ulkotiloissa voidaan järjestää lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia, kun turvallisuussuunnitelma on tehty. Kilpailu- ja ottelutoiminnassa ei voi olla yleisöä Avin kokoontumisrajoituksen vuoksi sisällä eikä ulkona.

Aikuisten sisällä tapahtuvaa harrastustoimintaa ei toistaiseksi suositella. Yleisötapahtumia ei voi Avin kokoontumisrajoitusten mukaisesti järjestää edes ulkona.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.