Koronarokotteiden walk in -vastaanottoa suunnitellaan Kangasalan keskusterveysasemalle

1

Kangasalla valmistellaan ilman ajanvarausta toimivaa koronarokotusten walk in -vastaanottoa, yhteistoiminta-alueen hoitotyönjohtaja Jenni Aunio-Ahmavuo kertoo tiedotteessa.

Walk in -vastaanotto on suunnitteilla Kangasalan keskusterveysasemalle.

Muutamassa Pirkanmaan kunnassa on jo mahdollistettu vahvisteannoksen ottaminen lyhyemmällä välillä, koska rokotteita on jäämässä yli.

Kangasalla ja Pälkäneellä Pfizerin rokotuksen saaneiden annosväliä ei ole mahdollista lyhentää vielä tällä hetkellä, koska rokotetta ei ole riittävästi.

Annosvälin lyhentäminen on mahdollista sen jälkeen, kun kaikki halukkaat ovat saaneet ensimmäisen annoksen. Aikataulu riippuu siis rokotteen saatavuudesta.

Modernan rokotteen saatavuus on hyvä, joten Modernan annosväliä voidaan alkaa lyhentämään tarvittaessa lähiaikoina rokottamalla walk in -vastaanotolla.

Kaupungin tiedottaa vastaanoton aikatauluista ja ohjeistuksista verkkosivuillaan.

Pääasiassa rokotteille tullaan hyvin

Aunio-Ahmavuon mukaan rokotukselle tulematta jättäminen ei ole iso ongelma Kangasalan ja Pälkäneen alueella.

– Toki meilläkin sitä jonkun verran tapahtuu, mutta puhutaan lähinnä yksittäisistä tapauksista. Kuntalainen saattaa jättää tulematta vahvisterokotukselle ja sitten uutta aikaa pyydetään sähköpostilla. Pyyntöjä vahvisteaikojen siirtämisestä on tullut kesäloma-aikana valtavia määriä.

Siirtopyynnöt ovat ruuhkauttaneet sekä sähköpostin että puhelinlinjat. Aunio-Ahmavuo toivoo, että kuntalaiset ottaisivat tehosteen annettuna ajankohtana ja muistaisivat perua ajan, jos eivät pääse tai aio tulla paikalle.

Modernan ja Pfizerin rokotteiden suositeltu tehosteväli on edelleen 12 viikkoa.

Aikaa varatessa olisi hyvä huomioida, että tehosteaika annetaan kaikille tasan 12 viikon päähän ensimmäisestä annoksesta. Siksi rokotteelle kannattaa varata sellainen ajankohta, että tehosteen ottaminen suunniteltuna aikana on mahdollista.

Astran rokotteen tehosteväli on 8–12 viikkoa.

Koronarokotukset ovat edenneet koko loma-ajan kesäsuluista huolimatta rokotteiden saatavuuden mukaan.

Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella ensimmäisen rokotuksen on saanut noin 63 prosenttia kuntalaisista ja toisen annoksen noin 32 prosenttia kuntalaisista.

Heinäkuussa rokotteet ovat riittäneet enimmäkseen vahvisteannoksiin.

Huomenna aikoja nuorille riskiryhmäläisille

Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueelle avautuu varattavaksi erä rokotusaikoja 12–15-vuotiaille riskiryhmäläisille huomenna keskiviikkona kello 13, Kangasalan sosiaali- ja terveyspalveluiden tiedotteessa kerrotaan.

Kaupunki muistuttaa, että kangasalalaiset voivat käydä rokottautumassa myös Pälkäneellä.

Yli 18-vuotiaille sekä 12–15 -vuotiaille 1. ja 2. riskiryhmään kuuluville on tällä hetkellä rokotusaikoja tarjolla.

Sen sijaan 16–17 -vuotiaiden perusterveiden aikoja ei tällä hetkellä ole varattavissa. Yksittäisiä aikoja saattaa kuitenkin avautua peruutusten vuoksi päivittäin. Isommista rokoteaikaeristä ilmoitetaan erikseen.

Viive kirjauksissa

Osa rokotustiedoista ei ole siirtynyt THL:n rokotusrekisteriin eikä Omakantaan. Tiedot siirtyvät takautuvasti, kun vika on saatu korjattua.

Rekisteristä ja kannasta puuttuvia kirjauksia on tällä hetkellä noin 1 000 kappaletta.

Jos rokotustieto ei näy Omakannassa viiden arkipäivän kuluttua rokotuksesta ja rokotustodistuksen tarvitsee akuutisti esimerkiksi ulkomaille matkustusta varten, sitä voi pyytää sähköpostitse osoitteesta koronarokotukset@kangasala.fi. Sähköpostiin otsikoksi kannattaa kirjoittaa rokotustodistus. Se nopeuttaa asian käsittelyä.

1 kommentti

  1. ”Osa rokotustiedoista ei ole siirtynyt THL:n rokotusrekisteriin” Tuota ”vikaa” on näemmä yritetty korjata lopputalvesta lähtien kun olen seurannut.Epäilen että rokotteita ei vain ole saatu Kangasalle kuten muualle pirkanmaalle jossa rokotteita on yllin kyllin ja vahvisteannos välikin on siten lyhennetty 8 viikkoon.Täällä vasta on alettu rokottaan 20-29 vuotiaita kun ne on jo ajat sitten rokotettu esimerkiksi Tampereella.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.