Koronarokotusajanvaraus alkoi tänään 60-64-vuotiaille – aikoja avautuu varattavaksi rokotetoimitusten mukaan

0

Kangasalla alkavat tänään muun väestön koronarokotukset. Ajanvaraus aukesi ensimmäisenä 60-64-vuotiaiden ikäryhmälle. Kun valtaosa ikäryhmästä on rokotettu, siirrytään 50-59-vuotiaiden ikäryhmään.

Vain rokotusvuorossa olevien ryhmien edustajat voivat varata rokotusaikoja. Jos tekee virheellisen varauksen, ei ole oikeutettu rokotukseen, hoitotyön johtaja Jenni Aunio-Ahmavuo kertoo.

Aikoja avataan sähköisesti varattavaksi rokotteiden saatavuuden mukaan. Aikoja pystytään avaamaan noin viikoksi kerrallaan sitä mukaa, kun rokotetoimituksia tulee.

Jos verkkoajanvaraus ei tarjoa vapaita aikoja, sillä hetkellä ei ole yhtään vapaata rokotusaikaa. Aikoja kannattaa katsoa myöhemmin uudelleen.

Yksittäisiä peruutusaikoja saattaa vapautua myös verkkoon varattavaksi. Jos verkossa ei näy vapaita aikoja, niitä ei ole myöskään puhelimitse varattavissa. 

Verkkoajanvarausta tehdessä valitaan oikea palvelumuoto:

  • Palvelumuoto koronarokotukset, ikäperuste: kaikki yli 65-vuotiaat 
  • Palvelumuoto koronarokotukset, muu väestö: 60-64-vuotiaat
  • Palvelumuoto koronarokotukset, riskiryhmäperuste: 18-64-vuotiaat 1. ja 2. riskiryhmiin kuuluvat

Toukokuun alusta alkaen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien yli 65-vuotiaat asukkaat saavat valita rokotevalmisteen. Kaupunki kertoo tiedottavansa asiasta lisää tämän viikon aikana.

Kaikkien koronarokotusten annosväli on edelleen 12 viikkoa. Ajanvarausta tehdessä kannattaa huomioida, että vahvisteaika annetaan automaattisesti kaikille 12 viikon päähän. Annosväliä ei ole mahdollista lyhentää.

Tällä hetkellä rokotusvuorossa:
  • Kaikki yli 65-vuotiaat kuntalaiset
  • Muusta väestöstä 60-64-vuotiaiden ikäryhmä
  • 16-69-vuotiaat 1. riskiryhmään kuuluvat kuntalaiset
  • 16-69-vuotiaat 2. riskiryhmään kuuluvat kuntalaiset

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.