Johtava ylilääkäri kaupunginsairaalan koronatapauksista: ”Tartuntojen lähde pitkälti selvillä”

0
– Meidän kaikkien on hyvä tiedostaa, että kaupunginsairaalassa hoidetaan perusterveydenhuollon akuuttia hoitoa, saattohoitoa ja aktiivista sairaalakuntoutusta tarvitsevia potilaita – kenenkään kodiksi se ei sovellu, sanoo Kangasalan kaupungin vanhustyönjohtaja Elina Rissa. Kuva: KS/arkisto
Kuva: KS/arkisto

Kangasalan kaupunginsairaalassa työskentelevällä henkilökunnalla on todettu koronaa, tiedottaa Kangasalan kaupunki.

Kangasalan kaupungin johtava ylilääkäri Tiina Viitaniemi kertoo Kangasalan Sanomille, että sairastuneita on useampia, mutta kaikkiaan alle viisi.

– Tilannetta selvitellään vielä, mutta tartuntojen lähde on pitkälti selvillä. Näytteet on otettu viime viikon aikana, Viitaniemi sanoo.

Kaupungin tiedotteen mukaan huolellisten suojauskäytäntöjen vuoksi koronan ei ole todettu levinneen kaupunginsairaalan potilaisiin.

Kaupungin mukaan Kangasalan sosiaali- ja terveyskeskus on selvittänyt tilannetta yhteistyössä Taysin infektioyksikön kanssa. Selvittelyn ajaksi omaisten vierailuja joudutaan rajoittamaan.

Kaupunki suosittelee, että lähipäiville suunniteltuja vierailuja siirrettäisiin muutamaa päivää myöhäisemmäksi.

– Jos positiivisia ei ilmene lisää, suositus vierailujen välttämisestä puretaan vielä tällä viikolla, Tiina Viitaniemi sanoo.

Hän kertoo, että sairastumiset eivät aiheuta ainakaan toistaiseksi vajetta henkilökunnassa.

– Nämä poissaolot voidaan vielä paikata, hän toteaa.

Kaupunki kertoo, että asiasta tiedotetaan lisää loppuviikosta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.