Koronatartuntoja Kangasalan lukiossa – Karanteeniin asetettaviin ollaan yhteydessä

5
Avoinna olleeseen Kangasalan lukion rehtorin virkaan tuli 15 hakemusta.

Kangasalan lukiossa on todettu koronatartuntoja, tiedottaa kaupunki tiistai-iltana.

Lukion opiskelijat ja henkilökunta ovat tiedotteen mukaan käyttäneet maskeja kattavasti, minkä vuoksi kokonaisia opetusryhmiä ei jouduta asettamaan karanteeniin.

Kangasalan johtava ylilääkäri Tiina Viitaniemi kertoo Kangasalan Sanomille, että tarkat tartunta- ja altistusmäärät selviävät huomenna. Taysin infektioyksikkö selvittelee asiaa parhaillaan.

Terveyspalveluista otetaan erikseen ja henkilökohtaisesti yhteyttä niihin, jotka joudutaan asettamaan karanteeniin. Yhteys otetaan viimeistään huomenna keskiviikkona 9. joulukuuta.

Karanteeniin asetettujen opiskelijoiden opiskelu järjestetään erilaisin etäjärjestelyin. Muiden lukiolaisten osalta koulu jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

Tiistaina kerrottiin myös koronatartunnasta Ruutanan kotihoidossa. Sunnuntaina ja maanantaina tiedotettiin tapauksista Pitkäjärven koulussa.

Lue myös: Ruutanan kotihoidossa selvitellään koronatapausta

Lue myös: Uusi koronatapaus ja lisää altistuksia Pitkäjärven koululla – Yhteensä 33 henkilöä karanteeniin

5 kommenttia

 1. Nyt kiireesti Kangasalan lukio etäopetukseen. Käytännössä korona-altistus on laaja yhteisen pienen ruokalan takia. Yksi yskäisy ja koko ruokala on altistunut. Jouluksi tartunnat leviävät tätä menoa joka kotiin, ellei nyt reagoida nopeasti.

 2. ”Lukion opiskelijat ja henkilökunta ovat käyttäneet kattavasti maskeja”

  Kyllä minä sanon että maskien käyttö oli hyvinkin puutteellista viikko sitten! Kävin työni puolesta vierailemassa koululla ja minun ja yhden opettajan lisäksi en nähnyt muilla maskeja.

 3. Erittäin huolestuttavaa, että tartuntoja on löytynyt kerralla useampia ja että tarkat määrät ovat selvityksessä. Kertoo siitä, että korona on päässyt mahdollisesti leviämään jo aiemmin, esim. oireettomien keskuudessa. Nuorista suuri osa sairastaa taudin oireettomana tai lievillä oireilla, mutta oireetonkin tartuttaa. Itse asiassa korona on tartuttavimmillaan juuri ennen oireiden alkamista. Ja nuori vie koronan koulusta perheeseen.

  Toivon todella koulujen, ainakin lukion ja Pitkäjärven koulun siirtymistä nyt etäopetukseen ennen joululomaa. Saadaan turvallisempi joulu kaikille. THL:n ylilääkärikin suositteli juuri 10 päivän omaehtoista karanteenia ennen sukulaisten tapaamista jouluna. Jos koulut olisivat etänä edes 10 päivää ennen joulua, se olisi mahdollista pitää.

 4. En käy koulua ,kotosalla /lenkkeilyä .Pakolliset kauppa käynnit aamusta kerran viikossa,maskin kanssa.
  Ei tullu ihan heti mieleen toi ruokailu homma . Eikö pärjää päivää ilman ruokaa,aamupala kotona ja ruoka kotona ,kun koulu ohi .
  Onko noi päivät pitkiäkin? Kun yks yskäsee se on koko ruokalassa pisarat.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.