Koronatilanne jatkuu Kangasalla rauhallisena, rokotteissa edetään verkkaista tahtia: ”Kaikki ajat varataan todella nopeasti”

1

Kangasalla todettiin viimeisen viikon aikana yhteensä kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Asia selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylläpitämästä kuntakohtaisesta tilastosta.

Viikon aikana ei ole uutisoitu massa-altistuksista.

Tällä hetkellä Kangasalla on todettu koko pandemian ajalta yhteensä 165 koronavirustartuntaa.

Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) tiedotti tänään tiistaina, että sen alueella todettiin maanantaina yhteensä 30 uutta koronavirustartuntaa. Testejä analysoitiin kuitenkin huomattavan vähän, vain 391 kappaletta.

Koronavirusrokotteissa edetään yhä melko hitaaseen tahtiin. Tähän mennessä Kangasalla on annettu 4 517 ensimmäisen annoksen rokotetta ja 299 vahvisteannosta.

Rokotevuorossa ovat edelleen kaikki 70 vuotta täyttäneet kangasalalaiset. Kaupungin hoitotyön johtaja Jenni Aunio-Ahmavuo kertoo, että tavoitteena on saada kaikki yli 70-vuotiaat rokotettua huhtikuun loppuun mennessä.

Tällä hetkellä yli 80-vuotiaista on rokotettu 80,3 prosenttia, 75-79-vuotiaista 74,4 prosenttia ja 70-74-vuotiaista 38,3 prosenttia.

– Uusia rokotusaikoja annetaan nyt THL:n suosituksen mukaisesti ensisijaisesti ikääntyneille ja vasta sitten 1. riskiryhmään kuuluville, Aunio-Ahmavuo kertoo.

Rokotteiden riittämättömyys aiheuttanut huolta ja harmitusta

Tällä hetkellä 16-69-vuotiaiden riskiryhmäläisten ajanvaraus ei ole käynnissä. Se käynnistetään Aunio-Ahmavuon mukaan uudelleen, kun valtaosa yli 70-vuotiaista on saatu rokotettua.

Aikoja avataan saatavuuden mukaan noin viikoksi kerrallaan.

– Kaikki ajat varataan todella nopeasti. Mikäli verkkoajanvaraus ei tarjoa vapaita aikoja, se tarkoittaa sitä, että kaikki on ehditty jo varata, Aunio-Ahmavuo sanoo.

Myös peruutusajat vapautuvat varattavaksi verkkojärjestelmään.

Tällä ja ensi viikolla annetaan Aunio-Ahmavuon mukaan paljon vahvisteannoksia, joten uusia aikoja päästään avaamaan hieman normaalia vähemmän.

Hän sanoo, että Kangasala ottaa vastaan kaikki saatavilla olevat rokotetoimitukset.

– Kaikki ajat menevät todella nopeasti, eikä rokotteita jää käyttämättä. Joissakin kunnissa on ollut ongelmia saada rokotusajat täyttymään, mutta meillä ei ole sitä ongelmaa ollut, Aunio-Ahmavuo kertoo.

Rokotuksia annetaan Kangasalla nykyisin myös iltaisin ja lauantaisin.

Ajanvaraus kehotetaan tekemään verkkopalvelun kautta, sillä puhelinlinjat ovat yhä ruuhkaisia.

– Edelleen olemme siinä tilanteessa, että kaikille halukkaille ei ole rokotetta riittänyt. Tämä aiheuttaa jonkin verran huolta ja harmitusta, Aunio-Ahmavuo sanoo.

Hän kuitenkin muistuttaa, että kaikki halukkaat tulevat saamaan rokotuksen.

– Kangasalla noudatetaan THL:n ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistuksia rokotusten etenemisessä ja järjestämisessä.

1 kommentti

  1. AL 7.4. eli tänään kirjoitti pääkirjoituksessaan että Tampereella rokotetaan jo riskiryhmää 2. Kangasalla ei vielä edes riskiryhmää 1. Miten nämä voivat mennä noin epätasaisesti?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.