Koronavirus lisännyt työttömyyttä – Kangasalan työttömyysprosentti nousi selvästi vuoden takaisesta

0
Koronavirus on aiheuttanut lomauksia, jotka näkyvät Pirkanmaan työllisyyskatsauksen työttömyysluvuissa.

Pirkanmaan työttömyysaste oli maaliskuussa 11,7 prosenttia, selviää tuoreimmaista työllisyyskatsauksesta. Työttömyys kasvoi vuoden takaiseen verrattuna noin 27 prosentilla.

Työttömyys kasvoi kaikissa ikäluokissa, mutta eniten lisääntyi 20–29-vuotiaiden ja 35–44-vuotiaiden työttömyys.

Kangasalla työttömiä työnhakijoita oli 9,1 prosenttia. Vuosi sitten maaliskuussa työttömyysprosentti oli vain 6,4. Määrällisesti kaupungissa oli työttömiä työnhakijoita viime kuussa noin 400 enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettuna heistä oli noin 320 työntekijää.

Työllisyyskatsauksen mukaan suurimmaksi osaksi koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta jotuvat lomautukset ovat kasvaneet koko maakunnassa noin 4 700 henkilöllä, mikä selittää valtaosan työttömyyden kasvusta.

Työttömyyttää lähes kaikilla aloilla

Työttömyys koettelee kaikkia ammattiryhmiä lukuun ottamatta maa- ja metsätaloutta. Määrällisesti eniten lisääntyi palvelu- ja myyntityötä tekevien, rakennusalalla sekä teollisuudessa ja kuljetusalalla työskentelevien työttömyys.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemistoimet eivät heijastuneet vielä maakunnan rakennetyöttömyyteen, ja pitkäaikaistyöttömyys laski vuositasolla tarkasteltuna.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.