Koronavirus painaa Kangasalan talouden alijäämäiseksi – suunnitellut lomautukset eivät ole ensisijaisesti säästötoimi

2
Korona iskee kipeästi kuntien, kuin myös Kangasalan taloudelliseen tilanteeseen. Kuvitus: Pauliina Lindell

Koronavirus ja sen aiheuttamat rajoitukset synkentävät merkittävästi kuntatalouden tulevaisuuden näkymiä. Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen selittää, että koronavirus heikentää kaupungin taloutta kahta kautta…


Tämä sisältö on Kangasalan Sanomien tilaajille

Tilaa lukuoikeus alkaen 3 €.

TilaaKirjaudu

2 kommenttia

  1. ”Kaupunki joutuu pohtimaan toiminnallisia asioita, eli voitaisiinko jotain tehdä toisin tai jättää jotain tekemättä.”

    Hienoa, esitän että Kirkkoharjulle rakennettava kahvila jätetään tekemättä ja siitä säästyneellä rahalla pidetään Vilpeilän koulu toiminnassa. Vai asettaako valtuusto ja kaupungin hallitus todellakin kahvilan tärkeysjärjestyksessä kyläkoulun (kuntalaisten peruspalvelut) edelle?

  2. Työllisyyspalvelujen henkilökunnalle tuli jo tiistaina 7.4.2020 tieto palkanmaksun keskeyttämisestä 22.4.alkaen,vaikka töitä esim kuntouttavaa työtoimintaa olisi voinut tehdä asiakkaisiin päin etänä (kuten esim Lempäälässä tehdään) ja kaupungin sisällä on tehtäviä, joita olisi voinut hoitaa edelleen. Osalla työntekijöitä on hoitoalan koulutus eikä heitä siirretty sotepuolelle toivomuksesta huolimatta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.