Kotinsa ja omaisuutensa tulipalossa menettänyt kuhmalahtelainen sai apua SPR:ltä – Kuhmalahden osaston puheenjohtaja Arja Marttala: ”Tässä tilanteessa Nälkäpäivävarat tulivat omalle kylälle”

0
Arja Marttala kuuluu SPR Kuhmalahden osastoon. Kuva: Johanna Raivio / SPR
Arja Marttala kuuluu SPR Kuhmalahden osastoon. Kuva: Johanna Raivio / SPR

Nälkäpäiväkeräys lähestyy, ja jälleen tarkoituksena on kerätä varoja myös kotimaahan käytettäväksi. SPR Hämeen piiri tiedottaa, että tänäkin vuonna SPR on auttanut äkillisessä onnettomuudessa. muun muassa Kuhmalahdella.

Tuolloin elettiin helmikuuta. Kuhmalahdella syttyi tulipalo, joka tuhosi kokonaisen talon. Myös Kangasalan Sanomat uutisoi tulipalosta.

SPR:n mukaan talossa asunut mies menetti paitsi kotinsa myös omaisuutensa.

Uuden elämän rakentaminen alkoi uuden kodin etsimisellä. Kun isoin järkytys haihtui, oli aika hankkia kaikki elämisen perustarvikkeet.

Tässä kaikessa mukana oli Suomen Punainen Risti (SPR), jonka Kuhmalahden osaston puheenjohtaja Arja Marttala otti asian hoitaakseen.

Ensimmäisenä ostoslistalla oli aivan välttämättömimpiä tavaroita, kuten vaatteita, hygienitatuotteita, kodintarvikkeita, lakanoita ja astioita.

– Hän kiitteli moneen kertaan saamastaan avusta, kertoo Arja Marttala tiedotteessa.

Taloudellinen apu järjestyi SPR:n katastrofirahastosta eli Nälkäpäivä -keräyksellä kertyneistä varoista.

Lue myös: Nälkäpäivän kerääjiä tarvitaan jälleen – lahjoitusten turvin voidaan antaa apua vaikka tulipalon jälkeen

SPR:n mukaan avun toimittamisessa auttoi myös Kangasalan seurakunnan diakoniatyö.

– Yhteistyö Kangasalan seurakunnan diakonin kanssa oli mutkatonta ja saumatonta, kertoo Marttala tiedotteessa.

Ensimmäistä kertaa tositoimissa

Vaikka Marttala on osallistunut vapaaehtoisena jo kauan SPR:n toimintaan, tämä oli hänen ensimmäinen äkillinen avustustilanteensa, jossa hyödynnettiin katastrofirahaston varoja.

Hän kehuu tiedotteessa SPR:n selkeitä ohjeita katastrofirahaston käyttämisestä ja SPR Hämeen piirin valmiuspäällikön tarjoamaa tukea.

– Tässä tilanteessa ”Nälkäpäivävarat tulivat omalle kylälle”, Marttala sanoo tiedotteessa.

Nälkäpäiväkeräykseen voi lahjoittaa jo nyt verkossa https://www.punainenristi.fi/nalkapaiva. Kolmipäiväinen lipaskeräys alkaa torstaina 23.9.2021.

Lue myös: Suomen Kotiseutuliiton kultaisen ansiomerkin saanut Arja Marttala: ”On hyvä saada vietyä eteenpäin vanhempaa, niin sanottua hiljaista tietoa”

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.