Kotipeli päätyi taistelusta huolimatta tappioon

0
Ei auttanut huippuvireisen, kotijoukkueen parhaana palkitun Jennifer Wagnerin (kuvassa polvillaan) urakointi. Viesti nappasi Pitkäjärvellä toisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Kuva: Jouni Valkeeniemi

LP Kangasala–LP Viesti 1–3

(18–25, 26–24, 25–16, 25–15)

LP Kangasala kohtasi toisessa välieräottelussa LP Viestin Pitkäjärven salissa tänään. Vasta edellisenä iltana Kangasala hävisi ylivoimaisesti vierasjoukkueelle 3–0. Nyt kotikentällä peli oli selvästi parempaa, mutta kovasta taistelusta huolimatta myös Viesti vei voiton selvin lukemin.

Kangasalan päävalmentaja Kai Stenius on pettynyt tulokseen, mutta pysyy toiveikkaana ensi keskiviikon suhteen. Silloin joukkueet kohtaavat kolmannen kerran vieraskentällä.

– Odotin enemmän. Suomalaisten laitureidemme tehot ovat 20 prosentin luokkaa; ei niillä voita.

ENSIMMÄINEN erä alkoi Kangasalan osalta heikosti. Vierasjoukkue pääsi jo erän alussa karkaamaan kovilla hyökkäyksillä ja syötöillä. Kotijoukkueen kenttään jäi useampi helppo heitto.

Erän puolivälissä kotijoukkue kavensi eroa, mutta vastustaja onnistui pitämään kiinni etumatkastaan. Erän lopussa vierasjoukkue karkasi lopullisesti, ja erä päättyi Viestin ylivoimaiseen 18–25-voittoon.

Kangasalan pelissä tapahtui selvä muutos, kun siirryttiin toiseen erään. Kotijoukkue johti peliä neljällä pisteellä, mutta Viesti otti joukkueen nopeasti kiinni, kun erää oltiin pelattu vasta kymmeneen pisteeseen asti.

Peli eteni puoleen väliin asti erittäin tasaisesti. Kotijoukkue taisteli viimeiseen asti ja lopulta voitti erän niukasti.

KOLMAS erä alkoi jälleen tasaisesti. LP siirtyi johtoon, mutta Viesti otti nopeasti kiinni erän puolessa välissä.

Viesti sai hyvin pidettyä kiini vahvaa peliä pelanneet Jessica Wagnerin ja Daniele Briseboisin. Erän lopulla piste-ero oli kasvanut jo liian suureksi, eikä Kangasala saanut vierasjoukkuetta enää kiinni vaan hävisi pistein 25–16.

Neljännen erän alussa Viestillä oli jo selvä johto. Joukkue johti peliä selvästi erän loppuun asti. Erän lopussa joukkueiden välillä on jo kymmenen pistettä, kun Viesti heitti erän viimeisen pallon tyhjään kenttään ja vei voiton.

Katso otteluohjelma tästä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.