Koulu- ja päiväkotiverkkosuunnitelma tänään valtuuston puitavana – seuraa kokousta livenä

0
Valtuusto käsittelee tänään koulu- ja päiväkotiverkkosuunnitelmaa. Siinä tehdyt toimenpidelinjaukset ovat pohja myöhemmille investointipäätöksille.

Kaupunginvaltuuston tämän päiväisen kokouksen esityslistalla on kevään aikana paljon tunteita herättänyt päiväkoti- ja kouluverkkosuuunitelma seuraavalle kymmenelle vuodelle. Koulujen ja päiväkotien palveluverkkosuunnitelma toimii pohjana tulevaisuudessa tehtäville tarkemmille palveluverkkoa ja investointeja koskeville päätöksille.

Suunnitelmaesitys on käynyt läpi monta käsittelyä kuluneiden kuukausien aikana. Kokosimme alle käsittelyn merkittävimpiä vaiheita.

Lautakunnissa pariin otteeseen

Sivistys- ja elinympäristölautakunta käsitteli koulu- ja päiväkotiverkkosuunnitelman ehdotusta ensimmäisen kerran helmikuussa. Silloin keskustelua ja mielipiteitä herätti erityisesti suunitelma lakkauttaa Havisevan, Raikun ja Vilpeilän koulut. Erityisesti vanhempain- ja asukasyhdistykset antoivat suunnitelmalle ryöpytystä. Myös kaupunkilaisille avattua verkkokyselyä pidettiin näennäisenä osallistamisena.

Ensimmäinen kokous ei johtanut vielä konkreettisiin päätöksiin.

Lue lisää: Lautakuntakokous kesti yli viisi tuntia – Kangasalan päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelman käsittely jatkuu maaliskuussa

Toisen kerran lautakunnat kokoontuivat puimaan ehdotusta maaliskuussa. Kokouksen tuloksena ne päätyivät poistamaan ehdotuksesta Havisevan ja Raikun koulujen lakkauttamisen.

Lautakunnat linjasivat myös, että Kuhmalahdelle tehtävään kouluun tulisi tilat luokille 3–6, ei vain 3.–4.-luokkalaisille.

Lisäksi päätettiin esittää, ettei Kirkkoharjun koulua peruskorjattaisi, vaan sen sijasta keskusta-alueelle rakennetaan uusi koulu 3.–6.-vuosiluokan oppilaille sen jälkeen kun Pikkolan uusi pienten lasten yksikkö varhaiskasvatukselle ja 0.–2.-luokkalaisille on valmistunut.

Työryhmän esityksestä poiketen sivistyslautakunta päätti myös, että Ruutanaan rakennetaan uusi alakoulu.

Lue lisää: Ilonpäivä Raikussa, Havisevalla toivottiin pysyvämpää ratkaisua. Vilpeilän lakkautus kismittää kyläläisiä

Lue lisää: Enää vain Vilpeilän koulua uhkaa lakkauttaminen – Lautakuntien puolesta opetus saa toistaiseksi jatkua Raikussa ja Havisevalla

Kaupunginhallituksen hyväksyntä kuun alussa

Kaupunginhallituksen käsittelyyn koulu- ja päiväkotiverkkosuunnitelma tuli huhtikuun alussa. Kaupunginhallituksen hyväksymään kaupunginjohtajan esitykseen oli tehty joitakin lautakuntien esityksestä poikkeavia muutoksia.

Toisin kuin sivistyslautakunta esitti, kaupunginhallitus päätti, että Kirkkoharjun koulu peruskorjataan, koska rakennus on suojeltu kohde. Kaupunginhallituksen hyväksymästä esityksestä oli poistettu myös koulujen minimikokoa koskeva 80 oppilaan vaatimus.

Voit seurata Kangasalan kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata livenä Kangasalan Sanomien sivuilla. Kokous alkaa kello 18.

Valtuuston käsittelyssä oleva ehdotus koulu- ja päiväkotiverkkosuunnitelmaksi löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.