Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Koulubussimatkat uudistuvat

Kangasalla on muiden ympäryskuntien tavoin siirrytty käyttämään Tampereen joukkoliikenteen palveluja oppilaiden bussikuljetuksissa. Oppilaiden huoltajat saivat keväällä tiedon muutoksesta Wilma-järjestelmän kautta, ja asiasta tiedotettiin myös Kangasalan kunnan verkkosivuilla.

Uutiset - 4.8.2016 kello 8.52
Kangasalan Sanomat
Koulubussimatkat uudistuvat
Koulubussimatkat tapahtuvat syyslukukaudesta alkaen Tampereen joukkoliikenteen busseilla. Matkakortille on ladattava erikseen koululippu.

Oppilaat joille on myönnetty oikeus koulukuljetukseen bussilla, käyttävät lukuvuonna 2016–2017 matkustukseen Tampereen joukkoliikenteen korttia.

Matkakortille on hankittava erikseen koululippu, jonka on saanut ladattua kortille 1. heinäkuuta alkaen.
Matkakortin voi hankkia oppilaalle Tampereen joukkoliikenteen asiakaspalvelusta, jolloin mukana on oltava oppilaan Kela-kortti ja henkilötunnus. Toinen vaihtoehto on asioida lapsen omilla verkkopankkitunnuksilla Tampereen joukkoliikenteen nettilatauspalvelu Nellassa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Miksi bussikuljetukset siirtyvät kokonaan Tampereen joukkoliikenteelle, Kangasalan kunnan liikennesuunnittelija Tuomas Kähkönen?
– Uusi joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä otettiin käyttöön Tampereen seudulla kesäkuun kuudes päivä 2016 Jolilan päätöksen mukaisesti.
– Samassa yhteydessä myös bussikuljetusoppilaat alkavat käyttää syyslukukaudesta alkaen Tampereen joukkoliikenteen matkakorttia ja siihen ladattavaa koululippua.

Miten kuljetukset toteutettiin aikaisemmin?
– Aikaisemmin bussikuljetusoppilaat käyttivät Matkahuollon matkakorttia ja lipputuotteita. Niitä ei enää käytetä.

Kuinka monta lasta ja nuorta bussikuljetusten piiriin kuuluu?
– Bussikuljetusoppilaita on Kangasalla 520.

Kuinka hyvin aikataulut sopivat yhteen tuntien alkamisen kanssa?
– Ensisijainen kuljetusmuoto kaikilla oppilailla on linja-auto. Koulujen ja Tampereen joukkoliikenteen kanssa on yhteensovitettu bussiaikatauluja ja lukujärjestyksiä, jotta oppilaat pääsevät kouluun bussilla niin usein kuin mahdollista.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös